Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2021 12:22
Čas čtení 0:46
Jakub Paulík

Menstruace aktivuje její superschopnosti a padouchy mlátí ňadry. Emilia Clarke napsala bláznivý komiks

Menstruace aktivuje její superschopnosti a padouchy mlátí ňadry. Emilia Clarke napsala bláznivý komiks
Zdroj: HBO
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hvězda Game of Thrones se pustila do netradičního projektu.

Známá herečka Emilia Clarke společně s Marguerite Bennett (Bombshells od DC) napsala komiks s názvem M.O.M.: Mother of Madness. Ten se bude příběhově zaměřovat na svobodnou matku Mayu, v níž menstruace probouzí superschopnosti.

Mezi ně prý patří neviditelnost či nafouknutá prsa, kterými bude bojovat se zločinci. „Nadýmání, růst ochlupení, výkyvy nálady, akné. To vše nesnášíme, když se to děje, čímž mluvím sama za sebe a za každou, kterou jsem kdy potkala a menstruovala. Co kdybychom to otočili a udělali z menstruace něco, co můžeme vnímat jako unikátní, bláznivou, nadlidskou věc, která se děje v našem těle?“ cituje slova Emilie Clarke Variety.

Doporučeno
Svět Marvelu: první část Lokiho odhalila zajímavá marvelovská tajemství a představila klíčové postavy budoucích filmů Svět Marvelu: první část Lokiho odhalila zajímavá marvelovská tajemství a představila klíčové postavy budoucích filmů 10. června 2021 10:11

Její neviditelnost se má spustit ve chvíli, kdy se cítí vyděšená, a její vztek otevírá bránu nadlidské síle. Kromě toho se dokáže zachytávat o objekty podobně jako Spider-Man, ale s tím rozdílem, že Maya na to využívá své ochlupení v podpaží.

Do vlastního komiksu se pustila proto, neboť podle jedné studie z roku 2019 pouze 16 % komiksových tvůrců jsou ženy a jen 30 % postav tvoří něžné pohlaví. Herečka se tedy rozhodla, že tuto menšinu posílí svou přítomností. Vydání komiksu M.O.M.: Mother of Madness pod taktovkou Image Comics je plánováno na letošní červenec.

Domů
Sdílet
Diskuse