Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2021 12:22
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Piráti podají žalobu na Babiše kvůli šíření lží. Ten rozhlašuje, že chtějí lidem do domů nastěhovat migranty

Piráti podají žalobu na Babiše kvůli šíření lží. Ten rozhlašuje, že chtějí lidem do domů nastěhovat migranty
Zdroj: Česká pirátská strana/Úřad vlády ČR
NEWS ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA
Uložit Uložené

Podle Jakuba Michálka (Piráti) se politika nesmí snížit na šíření lží.

Předvolební boje pokračují a zdá se, že k největším útokům dochází mezi dvěma vůdčími stranami. Pirátům již s šéfem ANO Andrejem Babišem došla trpělivost a začínají se bránit proti údajným hoaxům, které Babiš šíří. Podají na něj žalobu kvůli výroku, že chtějí lidem nastěhovat do domů migranty, informuje ČT24.

Doporučeno
Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí Velký rozhovor s Ivanem Bartošem: Volby budou hodně špinavé. Kdyby nás Babiš poslouchal, nemuselo zemřít 30 tisíc lidí 3. června 2021 16:25

Připravíme žalobu na ochranu pověsti Pirátů, protože o nás pan premiér šíří opravdu nehorázné lži. Neočekáváme, že by se to stihlo projednat do voleb, ale chceme, aby bylo jasné, že ty informace, které se šíří, jsou lži,“ uvedl šéf pirátských poslanců Jakub Michálek.

Andrej Babiš (ANO) se do Pirátů obul začátkem června: „My nechceme sdílet naši zemi. Ne povinně, jak to mají v plánu Piráti, co chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta,“ napsal na Twitteru. Tento výrok je přitom podle Pirátů lživý.

Doporučeno
Pirátům vadí Babišova obvinění o migrantech, brání se předžalobní výzvou. Premiéra to pobavilo Pirátům vadí Babišova obvinění o migrantech, brání se předžalobní výzvou. Premiéra to pobavilo 4. června 2021 17:38

To, co prezentuje pan premiér Andrej Babiš (ANO), jsme však v programu nikdy neměli a domnívám se, že v roce 2015 jsme dokonce byli jednou z prvních stran, která k otázkám migrace a válečného uprchlictví, což není ta samá věc, vydala nejkomplexnější stanovisko. Odmítli jsme kvóty, hovořili jsme o společné evropské azylové politice,“ řekl pro REFRESHER předseda Pirátů Ivan Bartoš. 

Piráti proto nejprve premiéra Andreje Babiše (ANO) vyzvali, aby se za své nepravdivé výroky omluvil, což Babiš odmítl. „Myslím, že nám pan premiér neodpověděl ani osobně, seriózně,“ posteskl si Michálek, podle kterého se politika nesmí snížit na šíření lží.

Doporučeno
Markéta Pekarová Adamová: Osm let chaosu, sobeckosti a nekompetence stačilo. Potřebujeme do politiky vrátit morálku (Rozhovor) Markéta Pekarová Adamová: Osm let chaosu, sobeckosti a nekompetence stačilo. Potřebujeme do politiky vrátit morálku (Rozhovor) 31. března 2021 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse