Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2021 13:39
Čas čtení 4:48
Dominik Vetrák

10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku

10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku
Zdroj: Nintendo
TECH
Uložit Uložené

Toto jsou nejlépe vypadající hry, jejichž trailery jsme si během E3 2021 užili nejvíce.

E3 2021 je za námi. Největší herní událost roku měla loni pauzu, ale ani tento rok jsme nečekali obrovská herní oznámení. Covid totiž způsobil obrovské problémy ve vývoji her, takže se často odsunuly i o několik měsíců či dokonce rok.

Společnosti jako Capcom nebo Square Enix toho hodně neukázaly (obě ještě možná ukážou své velké hry během prezentace her Playstationu, která snad přijde ještě toto léto). Ubisoft byl také zklamáním (asi jako každý rok), a tak celé E3 zachraňovaly indie hry, show Geoffa Keighleyho, prezentace Microsoftu s Bethesdou a klasický Nintendo Direct.

Očekávané hry, které ukázaly jen cinematic trailery bez ukázek ze samotné hry (Starfield, Avatar, Redfall a podobně), budeme v tomto článku ignorovat.

Doporučeno
Omrzely tě Need for Speed, Asphalt nebo Real Racing? Toto je 5 nejlepších bezplatných alternativ k top závodním hrám na smartphone Omrzely tě Need for Speed, Asphalt nebo Real Racing? Toto je 5 nejlepších bezplatných alternativ k top závodním hrám na smartphone 10. června 2021 14:30

1. Forza Horizon 5 – 9. listopad (PC, Xbox One/Xbox Series X/S – Game Pass)

Vývojáři z Playground Games ukázali jednu z nejkrásnějších her vůbec. Kvalita a detaily jejich prostředí a přírody jsou tak kvalitní, že jsme občas měli dojem, že jde o záběry ze skutečného světa a nikoli z videohry. Horizon 5 možná nebude mít ray-tracing, ale pokud bude hra ve finále vypadat tak krásně jako ukázky níže, bude jízda auty v barvami zalitém Mexiku úžasnou oddychovou záležitostí.

Kromě klasických závodů a arkádové hratelnosti budeš moci závodit a bláznit s kamarády v online světě a novinkou bude i velké „sanbox“ hřiště, na kterém si budeš moci vytvářet originální závody či šílené kaskadérské kousky.

 
2. Somerville – 2022 (PC, Xbox One/Xbox Series X/S – Game Pass)

I indie hry s jednoduchým grafickým zpracováním dokáží zaujmout svým vizuálním ztvárněním a kvalitním výtvarným stylem. To je příklad hry Somerville od jednoho z tvůrců her Inside a Limbo, který založil vlastní společnost a Somerville je jejich první hrou. Z nejnovějšího traileru máme dojem, že půjde o mysteriózní sci-fi s dramatickým příběhem a emotivními momenty. Místy nám trailer připomínal i Válku světů. Přesvědč se sám.

3. Far: Changing Tides – 2021 (PC, Xbox One/Xbox Series X/S, PS4, PS5, Nintendo Switch)

V dubnu jsme ti doporučovali nádhernou adventure logickou hru Far: Lone Sails. Měla vynikající hudbu, kouzelnou prezentaci a v průběhu 3 – 4 hodin se nám opravdu dostala pod kůži. Ovládali jsme malou postavičku v zpustošeném světě a ve vyschlém oceánu. Zlepšovali jsme si vozidlo a odstraňovali překážky z cesty.

Podobné bude i pokračování. Tentokrát však žádné vyschlé oceány neuvidíme. V pokračování budeme plavat na vodě, takže se změní herní mechanismy. Těšíme se zejména na geniální spojení hratelnosti, hudby a vizuálu.

Domů
Sdílet
Diskuse