Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2021 17:30
Čas čtení 5:15
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu

Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu
Zdroj: Sony/The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL SERIÁLY
Uložit Uložené

Odhalení hlavního záporáka, Multiverse a potvrzení 2. série. Finále Lokiho bylo bohaté na zajímavé události.

Finální díl seriálu Loki z hlediska množství zajímavých událostí a nečekaných zvratů nezklamal. V uplynulých 5 epizodách jsme se dočkali několika narážek (Ravonna Renslaye je jeho komiksová láska a s příšerou Alioth bojoval i v komiksech) a easter eggů na Kang the Conqueror.

Jde o obrovského záporáka z řad Marvel Comics, který Avengerům nejednou zavařil na úrovni Thanose. Právě Kang má být dalším záporákem ve fázi 4 a v dalších filmech a seriálech od Marvelu.

Doporučeno
10 nejočekávanějších seriálů do konce roku 2021 10 nejočekávanějších seriálů do konce roku 2021 15. července 2021 14:30

Nevíme, jak dlouho bude hrozbou a zda se s ním Avengeři vyrovnají v nejbližší velké týmovce, nebo se to celé završí v podobném konceptu jako s Thanosem, tedy 3 fáze a 2 velkofilmy (Avengers Infinity War a Endgame). Kanga nejblíže uvidíme zřejmě až ve filmu Ant–Man 3: Quantumania. Zároveň to však bude poprvé, co ho uvidíme. Postava, která se objevila v poslední epizodě Lokiho, totiž nebyla stejným Kangem, který Avengerům způsobí problémy. 

Na konci Lokiho jsme totiž viděli postavu nazvanou He Who Remains. V komiksech žije stejnojmenná postava, která je finálním ředitelem organizace TVA a chrání tok času. V Lokim je tato postava jakousi směsicí komiksového He Who Remains a Immortuse. Kdo že je to ten Immortus? No přece Kang the Conqueror! A v tomto bodě chápeme, proč se lidé neznalí komiksů mohou škrábat na hlavě a proč si zřejmě poslední díl příliš neužili. 

Immortus je zestárlá verze Kanga, obrovského záporáka, který ničil jednu dimenzi za druhou. Ve starším věku už prostě nemá zapálení a motivaci dokazovat si něco víc a vzdal se dobývání celého vesmíru. Immortusovo civilní jméno zní Nathaniel Richards. Že je ti to známé?

Kang the Conqueror
Zdroj: Marvel Comics

To bude proto, že v jistém bodě komiksového příběhu šlo o otce Reeda Richardse, lídra týmu Fantastická čtyřka (geniální vědec, který se dokáže natahovat). Marvel Studios v současnosti pracuje na vlastní verzi příběhu Fantastické čtyřky, takže se o Kangovi možná dozvíme více i tam. 

Immortus je tedy zestárlá verze Kanga. Kang má v Marvelu několik podob a identit. Byl egyptským faraónem a i Iron Ladem, lídrem Young Avengers. Dokáže cestovat v čase a vyzkoušel už množství různých postav. Postava v Lokim byla tedy záporákem, ale jen do jisté míry.

Tento Immortus už nechtěl dobýt žádné světy a dimenze a chránil Sacred Timeline před příchodem svých jiných verzí. Jak sám tvrdil, jeho identita se váže k více než jen obyčejnému jménu, neboť měl několik jmen a identit. A ty ostatní nejsou až tak přívětivé jako on.

Kang the Conqueror
Zdroj: Marvel Comics

Sylvie (Sophia Di Martino) tedy zabila poslední bytost, která svět Marvelu chránila před spojením různých alternativních dimenzí. Když se to stalo naposledy právě díky Nathanielu Richardsovi, který se později stal Kangem, Iron Ladem, faraonem či Immortusem, nastala událost známá jako Multiverse War, tedy válka mezi různými alternativními světy. Jak totiž Richards zjistil, ne všechny jeho alternativní verze mají dobré srdce a některé touží po moci. 

Čeká nás tedy něco podobného? Uvidíme v další fázi Marvelu válku různých světů? Marvel si tímto krokem otevřel dveře k celé plejádě možných komiksových událostí. Na stole je absolutně všechno. Jakýkoliv komiksový příběh, postava a zvrat se mohou stát kdykoliv v průběhu dalších filmů a seriálů a z důvodu propojeného Multiverse to bude mít i logické vysvětlení a opodstatnění. 

Může se tedy v nějakém marvelovském filmu ukázat v malé cameo roli Hugh Jackman jako Wolverine? Ano. Znamená to, že si vytvořili způsob, jakým dostanou Deadpoola v podání Ryana Reynoldse do MCU? Ano. Znamená to, že mohou představit několik verzí známých postav, jako například Toma Cruise jako Iron Mana? Ano.

Loki
Zdroj: Disney+ The Walt Disney

Marvel vytvářel své příběhy postupně a opatrně přidával jednu postavu za druhou. Stále tak měli mnoho možností, kam svět Marvelu posunout, ale zdá se, že nemají zájem dělat věci na půl plynu a vytvářejí si půdu pro obrovské příběhové události. Možná i díky tomu se dočkáme Blada bojujícího s upíry, což dosud v rámci marvelovského světa příliš nesedělo.

Rovněž může do tohoto světa přijít X-Men a jiné postavy. Fantazii se meze nekladou. A zatímco toto všechno je hudbou budoucnosti, události v Lokim ovlivní i nejbližší projekty. Spider-Man 3 má obsáhnout důležité události spojené s Multiverse. Konec konců už víme, že v něm budou hrát někteří herci z předešlých verzí Spider-Mana od režisérů Sama Raimiho a Marca Webba.

Doporučeno
Doctor Octopus bude skutečně ve filmu Spider-Man: No Way Home. Herec Alfredo Molina však asi vyspoiloval víc, než mohl Doctor Octopus bude skutečně ve filmu Spider-Man: No Way Home. Herec Alfredo Molina však asi vyspoiloval víc, než mohl 18. dubna 2021 18:52

Potvrzené to není, ale pravděpodobně se dočkáme i původních verzí Spider-Mana v podání Tobeyho Maguiera a Andrewa Garfielda. Součástí děje bude i Doctor Strange. Celé si to užijeme už 17. prosince 2021, kdy do kin přijde právě Spider-Man: No Way Home. 

Dalším filmem po Spideym bude Doctor Strange in the Multiverse of Madness už 25. března 2022. Ve dvojce bude důležitou roli hrát i Wanda jako Scarlet Witch a díky informacím od The Hollywood Reporter víme, že se ve snímku údajně objeví i Loki v podání Toma Hiddlestona.

Oba snímky se tedy budou točit kolem Multiverse, ale nevíme, o čem přesně budou a jaké postavy v nich uvidíme. Marvel nás tedy má rozhodně čím překvapit. A pokud bys to náhodou přehlédl, na konci finále Lokiho nám Marvel Studios potvrdili, že se dočkáme i 2. série.

A co vlastně Kang the Conqueror dokáže? He Who Remains vypadal v Lokim jako celkem bezbranný jedinec, který akorát předvídá blízkou budoucnost. Skutečný Kang the Conqueror na vrcholu své moci a ambicí je neuvěřitelně silná bytost na úrovni Thanose. 

Kang je nesmírně inteligentní a brilantní vědec. Jako jediná známá bytost v marvelovských komiksech dokáže cestovat v čase, aniž by tím narušil dějiny nebo vytvářel alternativní reality. Dokáže se dostat kamkoliv a kdykoliv a má přístup k technologiím z budoucnosti. 

Kang je také úžasný vojenský taktik a zkušený bojovník/generál schopný skvěle ovládat masy vojáků. Je úžasný i v pěstních soubojích, bez problémů dokáže složit Captaina Americu (Steva Rogerse). Dokázal se oddělit od svého budoucího já (Immortuse) jen silou vůle, aby tak nikdy nepřestal dobývat světy. 

Je schopný vytvářet různé technologie přesahující i výtvory Iron Mana či Doctora Dooma. Je majitelem obrovské vesmírné lodi a velmi speciálního brnění, které z něj dělá nadčlověka. V podstatě je to téměř dokonalý záporák a Avengeři s ním budou mít bez Iron Mana a Captaina Americy velký problém.

Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki spôsobil Multiverse a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu
Zdroj: Marvel

Když Kanga uvidíme nejblíže, pravděpodobně půjde o úplně jinou postavu než v Lokim. Můžeš čekat, že se bude jinak chovat, jinak vypadat a bude mít zcela jiné schopnosti. Nás těší, že ho opravdu ztvární Jonathan Majors, který je skutečně kvalitním hercem. Dokázal to jak ve filmu Lovecraft Country, tak i v The Last Black Man in San Francisco.

Jednu věc si však neumíme vysvětlit. Na konci finále Lokiho jsme viděli, jak ho Slyvie (pravděpodobně nechtěně) poslala do jiné dimenze a TVA, které kraluje Kang the Conqueror nebo nějaká jeho jiná identita. Má tedy každá dimenze svou vlastní verzi TVA? Neříkal ale He Who Remains, že právě on drží ostatní reality mimo té jejich, aby se nepropojily a nenastala další Multiverse War?

Nechtějí ostatní Kangovy verze spojení vesmírů a další dobývání? Nač by jim tedy byla organizace TVA, která v podstatě ochraňuje alternativní reality před tím, aby se spojily? To nám jaksi nedává smysl, ale možná nám to tvůrci vysvětlí v další sérii či v jiném filmu.

4. fáze MCU

2021
Black Widow
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Eternals
Spider-Man: No Way Home

Hawkeye
Ms. Marvel
What If?


2022

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Black Panther: Wakanda Forever

Thor: Love and Thunder

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Moon Knight (Disney+)

She-Hulk (Disney+)

Secret Invasion (Disney+)

The Guardians of the Galaxy – Holiday Special (Disney+)

2023

The Marvels

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Filmy, o kterých nevíme, kdy je uvidíme a součástí které fáze budou: Captain America 4, Blade, Deadpool 3, nová Avengers týmovka, X-Men, Fantastic Four. Seriály, jejichž data premiér neznáme: Armor Wars (Disney+), Ironheart (Disney+), seriál o Wakandě a Okoye (Disney+) a I am Groot (Disney+).

Co bude následovat po tomto, netušíme, ale určitě můžeš počítat s dalšími pokračováními (Shang-Chi 2, Captain Marvel 3, Doctor Strange 3 a podobně). Zatím ale nemá význam o nich spekulovat.

Domů
Sdílet
Diskuse