Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2021 14:30
Čas čtení 3:23
Dominik Vetrák

5 nejlepších seriálů, které jsme viděli v první polovině roku 2021

5 nejlepších seriálů, které jsme viděli v první polovině roku 2021
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tyto seriály se nám za posledních 6 měsíců líbily nejvíce.

Máme za sebou první polovinu roku 2021, který všichni vnímáme jako postupný návrat k životu před pandemií. Rozhodně se to tak dá vnímat i z hlediska návštěv kina. Naštěstí nebyly seriály až tak negativně ovlivněny jako filmy, takže jsme si je mohli dosyta užít jak minulý, tak i tento rok.

Pár jsme jich viděli i my (bohužel zhlédnout vše relevantní se v seriálovém světě nedá), a tak ti dnes doporučíme pětici skvělých seriálů s tím, že pokud máš opravdu tolik volného času, dáme ti pár tipů na další skvělé počiny, ačkoli nemusí být pro každého. Následujících pět seriálů ale má potenciál nadchnout širokou skupinu lidí. Pokud jsi viděl nějaké skvělé letošní seriály, které v článku nezmiňujeme, napiš nám je do komentářů.

Doporučeno
Recenze: Jak obstáli Warrenovi proti satanistům? V The Conjuring 3 se pustili do vyšetřování kletby Recenze: Jak obstáli Warrenovi proti satanistům? V The Conjuring 3 se pustili do vyšetřování kletby 10. června 2021 15:59

1. Loki

Máme za sebou pouze polovinu této minisérie, ale už teď se nám nesmírně líbí a troufáme si říci, že to bude až do konce slušná jízda. Šest epizod vypráví o tom, jak Loki nečekaně změnil chod dějin, když se mu během Avengers: Endgame dostal do rukou Tesseract a on se přemístil někam jinam. Rychle ho ovšem zatkla organizace TVA, protože udělal něco, co nebylo v plánech bytostí kontrolujících čas a alternativní dimenze. 

V seriálu rychle zjišťujeme, že takových lidí a bytostí, kteří si rádi hrají s časem a jinými dimenzemi, je mnohem více. Agent Mobius (Owen Wilson) se rozhodne využít Lokiho (Tom Hiddleston), aby dopadl tyto „zločince“ ohrožujících Multiverse.

Loki ale zakrátko zjišťuje, že jeho protivníkem je on sám, akorát jeho verze z jiné dimenze. Seriál má skvělé herecké výkony a zaujal nás i svým mystickým dějem. Pro fanoušky Marvelu je to absolutní povinnost.

2. WandaVision

Když už jsme tím Marvelem začali, tak jím budeme i pokračovat. Zcela prvním marvelovským seriálem na Disney+ byl WandaVision, který svými teoriemi téměř zboural internet. Závěr seriálu nás zklamal, ale jinak šlo o nesmírně zábavný projekt s fajn postavami a herci, kteří měli konečně více prostoru ukázat své schopnosti.

Věříme, že jsi WandaVision sledoval, když vycházely nové díly každý týden. Vidět ho najednou a nedejbože i se spoilery zřejmě vyústí do toho, že ztratí kus ze svého kouzla. Děj se zaměřuje na Wandu a Visiona, který jakýmsi způsobem po událostech Avengers: Infinity War a Endgame ožil.

3. The Invincible

Seriál Invincible od nás v recenzi dostal 9,5 bodu z 10. Až tak jsme si užili tento superhrdinský seriál, který strčí svou brutalitou a akčními scénami hravě do kapsy i nejlepší epizody seriálu The Boys. 

Děj se odehrává na planetě Zemi (převážně), kde jsou superhrdinové běžnou věcí. Nejsilnějším hrdinou na planetě je Omni-Man (J. K. Simmons), který sem přiletěl z jiné planety, aby Zemi chránil. Kromě něj a jeho syna Marka poznáš hrdiny a záporáky s klasickými schopnostmi, ale i pár originálních překvapení (Monster Girl nebo Robot). 

Seriál se zaměřuje na Markovo poznávání svých schopností, ale i na klasické problémy teenagerů. Zároveň rozbíhá několik dějových linií včetně zajímavého dějového zvratu souvisejícího s jeho otcem, který se uskuteční již v první epizodě, po které se budeš na obrazovku dívat s otevřenými ústy. Pokud se ti líbil seriál The Boys, The Invincible si zamiluješ.

4. Cobra Kai

Legendární Karate Kid pokračuje na Netflixu s novými díly a stále je to takzvaný binge–watch materiál, takže celou sérii zvládneme zhlédnout i za jeden den. V té třetí bylo opět množství karate, skvělých charakterových scén s oblíbenými postavami a už tradičně tvůrci pracovali i s humorem.

Bohužel ani tentokrát se nevyhnuli nelogickému chování postav, ale není to natolik rušivé, abychom si Cobra Kai neužívali. Rozhodně jde o jeden z nejzábavnějších seriálů současnosti. Ještě více pro lidi, kteří znají Karate Kid.

5. Castlevania

Skvělé anime muselo kvůli problematickému tvůrci skončit již po čtyřech sériích. Castlevania tak trpí podobným problémem jako BoJack Horseman. Je cítit, že by se měl příběh vyprávět ve větším množství epizod. I přesto jsme si 4. sérii nesmírně užili. Má skvělé nové postavy a sledovat rozpínající se vztahy těch oblíbených z dosavadních sérií bylo velmi příjemné. 

Koneckonců každý si zamiloval Trevora, Syphu nebo Alucarda. Právě spojení těchto tří hrdinů v posledních dvou epizodách ti vykouzlí úsměv na tváři. Hlavně 9. epizoda je se svými souboji a kvalitou animace na vrcholu celé série. Pokud jsme se s těmito postavami museli rozloučit předčasně, jsme rádi, že to dopadlo alespoň takto.

Pokud jsi videoherní fanoušek, easter eggy a příběh s postavami tě zahřejí u srdce. Pokud ale hry neznáš, nezoufej, Castlevania stojí pevně na svých nohou a zaujme úplně každého diváka milujícího fantasy příběhy o upírech, Draculovi a hrdinech, kteří se nikdy nevzdávají.

Bonus: Mare of Easttown

Sedmidílný seriál představil Kate Winslet v hlavní roli Mare Sheehan, detektivky z malého města v Pensylvánii, která vyšetřuje vraždu, zatímco se jí její život rozpadá pod rukama. Seriál zkoumá temnou stránku uzavřené komunity a autenticky zobrazuje, jak mohou rodina a tragédie z minulosti sehrát rozhodující roli v naší přítomnosti.

Jde o klasický seriál HBO se skvělou technickou stránkou, s vysokými produkčními hodnotami a napínavým, mystickým příběhem, který si tě získá a ty budeš zvědavý, jak to skončí. Rozhodně povinnost pro krimi nadšence.

Podívej se také na Underground Railroad, Master of None, Sweet Tooth, Pose, Hacks a Soral Opposites.

Domů
Sdílet
Diskuse