Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2021 12:02
Čas čtení 1:24
Tereza Šnajdrová

Primark v Praze má otevřeno. Zákazníci ve frontě přes polovinu Václavského náměstí čekají i více než hodinu a půl (Fotoreportáž)

Primark v Praze má otevřeno. Zákazníci ve frontě přes polovinu Václavského náměstí čekají i více než hodinu a půl (Fotoreportáž)
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER
MÓDA
Uložit Uložené

Oblíbený módní řetězec nabízející levné zboží ve čtvrtek otevřel první českou pobočku.

Milovníci levného oblečení se konečně dočkali. Irský módní řetězec, který nabízí nejen trendy kousky, ale především levné zboží, ve čtvrtek ráno otevřel svoji první pobočku v Praze. Jedná se o doposud nejnovější prodejnu Primarku, která se rozkládá na třech patrech a má celkovou rozlohu 4 600 m2. Na otevíračku vyrazily stovky lidí, kteří ve frontě sahající až na vrchol Václavského náměstí čekají i více než hodinu a půl.

Doporučeno
Při změně pohlaví musíte podstoupit spoustu ponižujících vyšetření, říká šéfka Mladého pirátstva Georgia Hejduková (Rozhovor) Při změně pohlaví musíte podstoupit spoustu ponižujících vyšetření, říká šéfka Mladého pirátstva Georgia Hejduková (Rozhovor) 16. června 2021 14:03

Někteří lidé si dokonce přivstali, aby se mohli do fronty postavit jako první, neboť koronavirová opatření limitují počet zákazníků na prodejně, kterých tam v jeden čas může být maximálně 313. Není se proto čemu divit, že zástupy nákupních maniaků sahají až k vrcholu Václavského náměstí. 

REFRESHER vyrazil na otevření nové prodejny a zjistil pro tebe, že pokud se i ty dnes rozhodneš Primark navštívit, musíš počítat s tím, že si minimálně hodinu a půl postojíš ve frontě. Čekání na přímém slunci může být velmi nepříjemné a na místo proto přijelo i hasičské auto s cisternou, které se snaží zákazníky osvěžit vodní sprchou. Většina oslovených čekajících byli Pražané. Větší nápor se tedy očekává o víkendu, kdy by do Prahy mohli vyrazit i milovníci módy z ostatních českých měst.

Doporučeno
Tomáš K. se na maturitním večírku zastal spolužačky. Od té doby mu začalo peklo a 10 let plných pronásledování (Rozhovor) Tomáš K. se na maturitním večírku zastal spolužačky. Od té doby mu začalo peklo a 10 let plných pronásledování (Rozhovor) 15. června 2021 10:14

Primark se pyšní nabídkou dámského, pánského, ale i dětského oblečení a nechybí v něm ani kosmetika, sladkosti nebo doplňky do domácnosti. Nově v něm najdeš i rozrůstající se řadu udržitelné módy pod značkou Primark Cares, která je vyrobena z udržitelných, recyklovaných a organických materiálů. 

Ač se irský módní řetězec snaží, stále má však nějaké rezervy. Společnost hodnotící etiku firem jej pochválila za zapojení do řady iniciativ, které dbají na etické pracovní a obchodní podmínky a implementaci řady iniciativ snižujících množství odpadu a spotřeby energie při výrobě. Podle ní, ale Primark nedělá dost a má před sebou ještě dlouhou cestu.

Doporučeno
Dřív ses v Bravíčku dozvěděl o kapele Tupac a z rádií hrál jen Coolio, říká  autor první knihy o českém rapu (Rozhovor) Dřív ses v Bravíčku dozvěděl o kapele Tupac a z rádií hrál jen Coolio, říká autor první knihy o českém rapu (Rozhovor) 16. června 2021 9:00


Skutečnost, že obchodní model Primarku je založen na vytváření velkého množství ne příliš kvalitní rychlé módy určené ke krátkodobému užití sama o sobě odporuje hodnotám etické módy a není ničím jiným než špatnou zprávou pro životní prostředí, pracovníky a zvířata.“ Namísto kupování levného a nepříliš kvalitního oblečení, které zatěžuje životní prostředí, můžeš našetřit trochu více peněz a koupit si menší množství kvalitnějšího oblečení, které ti ii déle vydrží

PrimarkPrimarkPrimarkPrimark
Zobrazit galerii
(14)
Domů
Sdílet
Diskuse