Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2021 11:06
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Dominik Feri opustil politiku se 3 miliony korun v kryptoměnách

Dominik Feri opustil politiku se 3 miliony korun v kryptoměnách
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS
Uložit Uložené

Bývalý poslanec pořídil kryptoměny za obnos, který prý vydělal během svého působení ve Sněmovně.

Bývalý poslanec a člen TOP 09 Dominik Feri odevzdal majetkové přiznání. Z něho vyplývá, že v období od začátku roku 2021 do konce května nakoupil kryptoměnu, která má nyní hodnotu 3 milionů korun. Upozornila na to redakce iDNES.cz, která Ferimu obratem poslala dotaz, odkud peníze na nákup získal. Bývalý poslanec tvrdí, že ji nakoupil za peníze z vykonávaného mandátu.

Doporučeno
Dominik Feri čelí nařčení ze sexuálního obtěžování žen. Deník N a Alarm přinesly jejich svědectví Dominik Feri čelí nařčení ze sexuálního obtěžování žen. Deník N a Alarm přinesly jejich svědectví 25. května 2021 17:01

Kolem bývalého poslance Dominika Feriho, který odstoupil ze svého mandátu a i ze strany TOP 09 kvůli skandálu, jež se týkal údajného sexuálního obtěžování žen a v němž hrál hlavní roli, se nyní víří vody kvůli jiné záležitosti.

Ve svém majetkovém přiznání od začátku roku do konce května 2021, kdy byl jako poslanec povinnen zaznamenávat majetkové změny, uvedl, že nakoupil kryptoměny, které mají hodnotu 3 048 222 korun, přičemž na běžném účtu mu zbyl zůstatek 307 679 korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominik Feri (@choco_afro)

Redakce se následně ptala, z čeho si bývalý poslanec mohl dovolit tolik kryptoměny nakoupit. „Uvedená výše (částka tři miliony korun, pozn. red.) nepředstavuje kupní cenu, nýbrž hodnotu k příslušnému dni (k 31. květnu 2021, pozn. red.),“ uvedl pro web s tím, že výsledná částka, za kterou kryptoměnu kupoval, byla nižší. Jakou kryptoměnu Feri nakoupil, není známo. Tuto myšlenku se snažil dále rozvést na Instagramu.

„Blíží se volby a premiérovy noviny jedou. Snažil jsem vysvětlit paní redaktorce, která kryptoměnám absolutně nerozumí, že aktuální hodnota je jiná než to, za co jste krypto koupili. Obzvlášť, když byl bull market. Nepochopila to,“ napsal si na osobní účet, kde má stále více než 1,1 milionu sledujících. „Každopádně zadání plní hezky, jen u špatného člověka. Z politiky jsem odešel. Premiéra porazí jiní,“ dodal.

Doporučeno
Bitcoin padl pod 40 000 dolarů a směřuje ještě níže. Hodnota kryptoměny klesla o téměř 40 % Bitcoin padl pod 40 000 dolarů a směřuje ještě níže. Hodnota kryptoměny klesla o téměř 40 % 19. května 2021 9:47

Feri si měl od zvolení do Poslanecké sněmovny po říjnových volbách v roce 2017 do letošního května vydělat přibližně 4 miliony korun v čistém i s poslaneckými náhradami. 

Domů
Sdílet
Diskuse