Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2021 9:36
Čas čtení 0:35
Kamila Šebestová

Požár na srílanské lodi způsobil únik chemikálií, podle médií již zemřelo 50 želv a 8 delfínů

Požár na srílanské lodi způsobil únik chemikálií, podle médií již zemřelo 50 želv a 8 delfínů
Zdroj: Wikimedia/Rehman Abubakr/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Při havárii lodě se do moře dostaly nebezpečné chemické látky a plasty.

Na přelomu května a června na srílanské kontejnerové lodi MV X-Press Pearl vypukl požár. Nákladní loď, která se potopila při západním pobřeží Srí Lanky, převážela tuny chemikálií. Konkrétně šlo o 1 486 kontejnerů včetně 25 tun kyseliny dusičné a dalších druhů chemických látek a kosmetických prostředků. Když kotvila na pobřeží, zachvátil ji požár. 

Následující dny zaplavil srílanské pobřeží plast. Podle srílanského námořního velitelství 12. června Srílančané vybrali kolem 1 000 tun úlomků z 200 kilometrů dlouhého pobřeží. Experti se obávali, že se do moře vylije 300 tun pohonných látek, takový incident však zatím nezaznamenali.

Doporučeno
Ekoaktivistko Alžběto se posadilo do silnice, protože je zděšeno, jak moc ignorujeme klimatickou krizi (Rozhovor) Ekoaktivistko Alžběto se posadilo do silnice, protože je zděšeno, jak moc ignorujeme klimatickou krizi (Rozhovor) 8. května 2021 15:31
Domů
Sdílet
Diskuse