Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2021 14:21
Čas čtení 1:14
Dominik Vetrák

Novou Sněhurku bude hrát herečka kolumbijského původu, lidé zuří

Novou Sněhurku bude hrát herečka kolumbijského původu, lidé zuří
Zdroj: Disney/20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Další disneyovský hraný animák nabírá herečku, jejíž volba část diváků pobuřuje.

Disney pokračuje v plánování hraných remaků svých animovaných klasik. Naposledy jsme viděli poměrně slušnou Cruellu s famózní Emmou Stone coby prequel pro 101 dalmatinů. V současnosti se natáčí i Malá mořská panna, kterou hraje afroamerická herečka Halle Bailey. Dnes již víme o dalším plánovaném celovečeráku se skutečnými herci.

Chystá se remake Sněhurky a sedmi trpaslíků. Hlavní roli přitom ztvární Rachel Zegler, dvacetiletá vycházející hvězda, kterou nejdříve uvidíme v jiném projektu. Ztvární totiž hlavní postavu v remaku West Side Story od Stevena Spielberga. Příští rok se zase představí v komiksovce Shazam 2. Následně se můžeme těšit na její verzi Sněhurky.

Doporučeno
Netflix uvede šestidílný dokument se skutečnými zloději. Jak si naplánovali a uskutečnili geniální loupeže? Netflix uvede šestidílný dokument se skutečnými zloději. Jak si naplánovali a uskutečnili geniální loupeže? 21. června 2021 16:53

Mnozí fanoušci společnosti Disney jsou ale proti tomuto obsazení. Herečka má totiž napůl kolumbijský původ, což by samo o sobě kritikům ani nevadilo, kdyby neměla trochu tmavší pokožku.

Sněhurka je totiž vždy vykreslována jako dívka se sněhobílou pokožkou (v angličtině se jmenuje Snow White). 

Ale vzhledem k tomu, že herečka upoutala samotného Spielberga a obsadili ji i do velkého blockbusteru, je jasné, že je nesmírně talentovaná a zřejmě na castingu překonala všechny své sokyně (na castingu do West Side Story jich bylo 30 tisíc).

Nová Sněhurka nemá mít jen odlišnou barvu kůže. Podle Deadline půjde o zcela nové a originální zpracování příběhu. Písně k muzikálovým scénám mají vytvořit tvůrci The Greatest Showman, takže se na soundtrack těšíme. 

Chápeme argumenty lidí, kteří by preferovali, kdyby pro talentované herce a herečky z méně zastoupených skupin (jihoameričtí herci, Afroameričané, Asiaté a podobně) Hollywood vytvářel nové postavy. Je třeba si ale uvědomit, že se bavíme o konglomerátu Disney. Pokud vydělají stovky milionů navíc jen proto, že jde o slavnou Sněhurku, nebudou vytvářet zcela novou postavu.

Jednoduše vezmou jméno Sněhurky, vytvoří z ní novou a lepší postavu a převypráví příběh, jaký říci chtějí, přičemž slušně vydělají. Jde o složitou předprodukci a produkční procesy, do kterých nevidíme, ale říkat, že společnost Disney obsadila do role tuto herečku „nuceně“, by bylo úzkoprsé a ukvapené tvrzení.

Domů
Sdílet
Diskuse