Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2021 8:06
Čas čtení 1:01
Viktor Kniš TASR

Zakladateľ jedného z prvých antivírusových programov McAfee pravdepodobne spáchal samovraždu vo väzení. Hrozilo mu doživotie

NEWS
Uložit Uložené

Začiatkom júna počas výsluchu McAfee argumentoval tým, že obvinenia proti nemu sú politicky motivované a v prípade, že sa vráti do USA, strávi zvyšok svojho života vo väzení.

Vo veku 75 rokov zomrel vo väzení v Španielsku John McAfee, britsko-americký podnikateľ a zakladateľ softvérovej spoločnosti McAfee. Podľa hovorkyne katalánskych väzníc zrejme spáchal samovraždu, informovala agentúra AFP.

John McAfee
Zdroj: TASR/AP

Hrozilo mu doživotie

„Našli ho v jeho cele mŕtveho, zrejme spáchal samovraždu,“ povedala hovorkyňa bez uvedenia bližších podrobností.


Katalánska vláda vo vyhlásení uviedla, že bezpečnostný personál väznice Brians 2 neďaleko Barcelony sa McAfeeho pokúsil oživiť, avšak neúspešne, informovala agentúra AP.


Úrady McAfeeho vo vyhlásení nemenovali, napísali len, že ide o 75-ročného amerického občana, ktorý mal byť vydaný do USA. Nemenovaný zdroj z prostredia katalánskej vlády však pre AP potvrdil, že ide o McAfeeho.


Správa prišla len niekoľko hodín po tom, ako španielsky súd v stredu rozhodol o vydaní McAfeeho do Spojených štátov, kde ho stíhali pre daňové úniky.

Domů
Sdílet
Diskuse