„Přestože je Česko sklářskou velmocí, lisované pivní sklo se zde dvě desetiletí nevyrábělo,“ vysvětluje svou novinku společnost Ambiente.
K realizaci se spojili s Ateliérem produktového designu na UMPRUM, kde profesoři zadali semestrální práci s cílem navázat na tradiční české půllitry.
Z patnácti návrhů se nakonec vybraly dva. Tento pro hospody Lokál.
A druhý pro ostatní podniky Ambiente. Z něj se napiješ v Brasileiru, v Kuchyni a v Kantýně.
Hranatý design vytvořil Jáchym Kubů a zakomponoval do něj motiv „obličeje“ – symbolického parťáka u piva. „Kromě designu jsem se musel naučit vnímat i ergonomii, limity skla a také komunikovat s klientem,“ popisuje zkušenost Kubů.
Z tradičních českých půllitrů, s moderním zvlněným reliéfem, vycházela při tvorbě designu pro Lokál Tereza Bláhová. „Půllitr je často středobodem stolu a tématem konverzace. Každý má ten svůj oblíbený,“ tvrdí Bláhová.
Který je tvůj oblíbený? 🍻