Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2020 19:00
Čas čtení 1:20
Viktor Kniš

Za svůj vlastní koncert se Symfonickým orchestrem jsem zaplatil 50 tisíc eur, říká Rytmus. Sleduj dokument Obraz Doby VII

HUDBA
Uložit Uložené

Rytmus je prvním slovenským raperem, který měl možnost vystupovat na pódiu, kde mu záda kryly desítky zkušených filharmonistů. Nyní vydává dokumentární film, ve kterém mapuje pozadí vzniku.

Rytmus po oznámení nového alba Kontrafaktu s názvem KF jako Rolls pokračuje v sérií překvapení. Tentokrát vydává pokračování své dokumentární série s názvem Obraz doby. Jde už o sedmé pokračování formátu, který vychází vždy po zásadním milníku v tvorbě Rytmuse nebo Kontrafaktu.

Dosavadní vrchol dvacetileté kariéry

Rytmusův loňský koncert se Symfonickým ochrestrom je dosavadním vrcholem jeho kariéry, a to hned z několika důvodů. Už dávno to není jen o tom, aby dostal na jedno místo několik tisíc lidí. To se mu podařilo již v Hant Aréně v Bratislavě i Fóru Karlín v Praze. A nepotřeboval k tomu ani zástupy hostů. 

V tomto případě předcházela koncertu s ochrestrem na fotbalovém stadionu pro 8 000 lidí dvacetiletá kariéra, kterou dokázal posluchače přesvědčit, že to za to bude stát. A samozřejmě i dvojkoncert s filharmonisty z roku 2017.

Rytmus
Zdroj: Matúš Zeťák

40metrovou LED stěnu si Rytmus nakonec zaplatil sám

Velkolepé vystoupení z roku 2019 ale bylo v mnohém jiné. Kromě hudebního zážitku chtěl Rytmus doručit fanouškům ještě více přidané hodnoty, kterou byla v tomto případě LED stěna s rozlohou 400 metrů čtverečních.

Jedinečnému technologickému prvku vdechl duši tvůrce a režisér vizuálního doprovodu Roland Wranik. Techniku přivezli na stadion v deseti kamionech. „Nebylo to v žádném případě jednoduché ani technicky. Zatížení střechy bylo na 18 tun. Ledka měla 40x10 metrů, ta stage byla natolik specifická, že si ji Rytmus zaplatil sám,“ prozradil nám Roland krátce po koncertě.

Informaci nám potvrdil už v té době i Rytmus, dodal však, že toho v žádném případě nelituje. Právě naopak. V dokumentárním filmu prozrazuje, že ho náklady vyšly na přibližně 50 tisíc eur.

Doporučeno
10 nejlepších českých rapových alb za rok 2020 10 nejlepších českých rapových alb za rok 2020 28. prosince 2020 19:06

Pracuje i na dalších projektech

Rytmus má pro fanoušky připraveno hned několik překvapení a projektů, v příštím roce se můžeme těšit i na album Kontrafaktu. 

„Mám rozdělané dva velké projekty, které bych dal nejraději ven, ale je mi líto je zahodit. Každopádně vždy něco přinesu, co obohatí mé fans a zabaví společnost. Ještě letos pro skalní fans odhalíme zajímavé překvapení,“ řekl v našem nedávném rozhovoru, konkrétní však nebyl, aby si vychutnal moment, kdy se fanoušci dozvědí, na čem pracuje. Minimálně ale naznačil, že tématem bude i nostalgie.

Domů
Sdílet
Diskuse