Toto jsou nejoblíbenější jídla v českých školách. Hlasuj v anketě, které jídlo máš nejraději ty
4. místo: Svíčková – Tento tradiční český pokrm se připravuje z hovězího masa, obvykle svíčkové, podávaného ve smetanové zeleninové omáčce z mrkve, celeru a kořene petržele. Koření se tymiánem, bobkovým listem a novým kořením, které mu dodávají výraznou chuť. Recept na svíčkovou se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany.
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut? Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut?
Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku? Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku?
V Ústí padl světový rekord. Vznikl tam nejdelší had z Pringles V Ústí padl světový rekord. Vznikl tam nejdelší had z Pringles
Kam na matchu v Praze: Klasika, zábavné kombinace i český twist se šodó. Co mezi mladými letí? Kam na matchu v Praze: Klasika, zábavné kombinace i český twist se šodó. Co mezi mladými letí?
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
1 / 1
Sdílet