Nejlepším evropským jídlem je tahle klasika. Kterou lahůdku z TOP desítky jsi ochutnal*a?
1. místo – Neapolská pizza. Italská klasika, která vyžaduje přesný postup. Je zapotřebí konkrétní typ mouky a peče se při vysoké teplotě maximálně minutu a půl. Je měkká, pružná a má nadýchané okraje.
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k užití
10. místo: Slavný italský sýr Parmigiano Reggiano.
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Dominik Hundhammer/volně k užití
9. místo – Rumunský třešňový likér Vișinată. Často se vyrábí doma, a proto na něj neexistuje žádný oficiální recept. Je ale obvykle výrazně sladký a aromatický.
Zdroj: Flickr/Paul Istoan/volně k užití
8. místo – Prosciutto Toscano. Toskánská šunka, jejíž tradice sahá až do 15. století, obvykle zraje od 12 do 16 měsíců.
Zdroj: Creative Commons/volně k užití
7. místo – Koldūnai. Litevská alternativa pelmeně, obvykle plněná mletým masem a sýrem, případně houbami.
Zdroj: Pixabay/DagnyWalter/volně k užití
6. místo – Pastel de Belém. Portugalské koláčky z listového těsta plněné žloutkovým krémem.
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Claude Truong-Ngoc/volně k užití
5. místo – Belgická čokoláda. Země je známá pestrými pralinkami různých chutí. Která je tvoje oblíbená?
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Oriel/volně k užití
4. místo – Jamón ibérico de bellota.
Zdroj: Flickr/T.Tseng/volně k užití
3. místo – Norský losos.
Zdroj: Unsplash/CA Creative/volně k užití
2. místo – Jamón 100 % ibérico de bellota. Podobná šunka, která získala páté místo, jen s tím rozdílem, že prasata musí být čistokrevná iberská.
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Guanbirra/volně k užití
1. místo – Neapolská pizza. Italská klasika, která vyžaduje přesný postup. Je zapotřebí konkrétní typ mouky a peče se při vysoké teplotě maximálně minutu a půl. Je měkká, pružná a má nadýchané okraje.
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k užití
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Diddyho údajně napadli ve vězení. Útočník mu měl během spánku přiložit nůž na krk Diddyho údajně napadli ve vězení. Útočník mu měl během spánku přiložit nůž na krk
Petr vlastní oblíbený podnik Burgerman v Praze: Šest lidí má u nás burger doživotně zdarma Petr vlastní oblíbený podnik Burgerman v Praze: Šest lidí má u nás burger doživotně zdarma
Izraelská armáda navzdory příměří bombardovala jih Pásma Gazy. Tvrdí, že jde o reakci na útok Hamásu Izraelská armáda navzdory příměří bombardovala jih Pásma Gazy. Tvrdí, že jde o reakci na útok Hamásu
VELKÝ TEST KEBABŮ: Kde si v Praze pochutnáš nejvíc, a jakému se naopak vyhnout? VELKÝ TEST KEBABŮ: Kde si v Praze pochutnáš nejvíc, a jakému se naopak vyhnout?
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k užití
1 / 11
Sdílet