Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2023 18:40
Čas čtení 0:14
Radim Šlechta

Nejlepším evropským jídlem je tahle klasika. Kterou lahůdku z TOP desítky jsi ochutnal*a?

Nejlepším evropským jídlem je tahle klasika. Kterou lahůdku z TOP desítky jsi ochutnal*a?
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE PIZZA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podívej se na nejlepší evropská jídla a nápoje.

Doporučeno
Velký test hranolek: Známe nejlepší hranolky ze supermarketu. Na tvaru i velikosti záleží Velký test hranolek: Známe nejlepší hranolky ze supermarketu. Na tvaru i velikosti záleží 19. dubna 2023 11:00

Každá země má svoje tradiční jídlo. Ať už se jedná o potravinu, nebo vařený pokrm. Server Taste Atlas seřadil stovku nejlepších evropských jídel, potravin a nápojů. Česká republika se v něm sice neumístila, vítěze ale dobře znáš. Žebříček vede naprostá klasika a „nejchutnější desítku“ najdeš v galerii níže. Nezapomeň nám napsat, které potraviny jsi už ochutnal*a a jestli ti ve výběru něco chybí.

10. místo: Slavný italský sýr Parmigiano Reggiano.9. místo – Rumunský třešňový likér Vișinată. Často se vyrábí doma, a proto na něj neexistuje žádný oficiální recept. Je ale obvykle výrazně sladký a aromatický.8. místo – Prosciutto Toscano. Toskánská šunka, jejíž tradice sahá až do 15. století, obvykle zraje od 12 do 16 měsíců.7. místo – Koldūnai. Litevská alternativa pelmeně, obvykle plněná mletým masem a sýrem, případně houbami.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse