Česká svíčková se blýskla ve stovce nejlepších hovězích na světě. Předběhla i vídeňský šnycl
4. místo: Svíčková – Tento tradiční český pokrm se připravuje z hovězího masa, obvykle svíčkové, podávaného ve smetanové zeleninové omáčce z mrkve, celeru a kořene petržele. Koření se tymiánem, bobkovým listem a novým kořením, které mu dodávají výraznou chuť. Recept na svíčkovou se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany.
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
Brazilská picanha skončila na 1. místě.
Zdroj: Unsplash/junior-reis/volně k užití
Na 2. místě skončilo thajské panang kari.
Zdroj: Unsplash/charlesdeluvio/volně k užití
3. místo obsadily čínské knedlíčky guotie připravované na pánvi.
Zdroj: PonPeKo
Galerie, které by tě mohly zajímat:
V Ústí padl světový rekord. Vznikl tam nejdelší had z Pringles V Ústí padl světový rekord. Vznikl tam nejdelší had z Pringles
VIDEO: Formule uháněla po české dálnici. Policisté zastavili řidiče až na jeho dvoře VIDEO: Formule uháněla po české dálnici. Policisté zastavili řidiče až na jeho dvoře
Svrab v Česku rekordně roste. Nejhůře je na tom Moravskoslezský kraj Svrab v Česku rekordně roste. Nejhůře je na tom Moravskoslezský kraj
O víkendu přijde krvavý Měsíc. Vzácný jev uvidíme po 6 letech, má i silné spirituální účinky O víkendu přijde krvavý Měsíc. Vzácný jev uvidíme po 6 letech, má i silné spirituální účinky
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
1 / 4
Sdílet