TasteAtlas sestavil žebříček nejlepších jídel z hovězího masa. Česká svíčková se ve světové konkurenci umístila na krásném místě.
Svíčková se stala 68. nejlepším jídlem z hovězího masa na světě podle portálu TasteAtlas. Pravděpodobně nejznámější české jídlo překonalo například legendární švédské „Ikea kuličky“ i vídeňský řízek. Do první desítky se dostaly asijské plněné knedlíčky a první místo ovládla Brazílie. Žebříček nejlepších jídel najdeš v tabulce níže.
„Charakteristickým znakem tohoto pokrmu je však krémová omáčka z kořenové zeleniny a zakysané smetany. Recept na tento tradiční pokrm se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany,“ popisuje svíčkovou server TasteAtlas.
| Umístění | Jídlo | Země původu |
| 10. | Manti | Turecko |
| 9. | Churrasco | Brazílie |
| 8. | Jiaozi | Čína |
| 7. | Tacos | Mexiko |
| 6. | Phở bò tái chín | Vietnam |
| 5. | Bife de chorizo | Argentina |
| 4. | Khao soi | Thajsko |
| 3. | Panang kari | Thajsko |
| 2. | Guotie | Čína |
| 1. | Picanha | Brazílie |
Vítězem celého žebříčku se stala brazilská picanha, která se nejčastěji připravuje na grilovací jehle nad ohněm, případně jako pečeně nebo steak. Jde o kus masa ze zadní části zvířete nad zadkem, který má velké tukové krytí.
TasteAtlas sestavuje žebříčky na základě hodnocení své uživatelské obce, přičemž rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů a lokálních patriotů.