Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
1. září 2023 v 7:43
Čas čtení 0:46
Radim Šlechta

Česká svíčková se blýskla ve stovce nejlepších hovězích na světě. Předběhla i vídeňský šnycl

Česká svíčková se blýskla ve stovce nejlepších hovězích na světě. Předběhla i vídeňský šnycl
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
GASTRO ČESKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

TasteAtlas sestavil žebříček nejlepších jídel z hovězího masa. Česká svíčková se ve světové konkurenci umístila na krásném místě.

Svíčková se stala 68. nejlepším jídlem z hovězího masa na světě podle portálu TasteAtlas. Pravděpodobně nejznámější české jídlo překonalo například legendární švédské „Ikea kuličky“ i vídeňský řízek. Do první desítky se dostaly asijské plněné knedlíčky a první místo ovládla Brazílie. Žebříček nejlepších jídel najdeš v tabulce níže.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší česká jídla podle mlsounů ze zahraničí. Vítěz tě rozhodně nezklame Toto jsou nejlepší česká jídla podle mlsounů ze zahraničí. Vítěz tě rozhodně nezklame 29. srpna 2023 v 7:34

„Charakteristickým znakem tohoto pokrmu je však krémová omáčka z kořenové zeleniny a zakysané smetany. Recept na tento tradiční pokrm se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany,“ popisuje svíčkovou server TasteAtlas.

Umístění Jídlo Země původu
10. Manti Turecko
9. Churrasco Brazílie
8. Jiaozi Čína
7. Tacos Mexiko
6. Phở bò tái chín Vietnam
5. Bife de chorizo Argentina
4. Khao soi Thajsko
3. Panang kari Thajsko
2. Guotie Čína
1. Picanha Brazílie

Vítězem celého žebříčku se stala brazilská picanha, která se nejčastěji připravuje na grilovací jehle nad ohněm, případně jako pečeně nebo steak. Jde o kus masa ze zadní části zvířete nad zadkem, který má velké tukové krytí.

Brazilská picanha skončila na 1. místě.Na 2. místě skončilo thajské panang kari.3. místo obsadily čínské knedlíčky guotie připravované na pánvi.
Zobrazit galerii
(3)

TasteAtlas sestavuje žebříčky na základě hodnocení své uživatelské obce, přičemž rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů a lokálních patriotů. 

 
Domů
Sdílet
Diskuse