Česká svíčková se blýskla ve stovce nejlepších hovězích na světě. Předběhla i vídeňský šnycl
4. místo: Svíčková – Tento tradiční český pokrm se připravuje z hovězího masa, obvykle svíčkové, podávaného ve smetanové zeleninové omáčce z mrkve, celeru a kořene petržele. Koření se tymiánem, bobkovým listem a novým kořením, které mu dodávají výraznou chuť. Recept na svíčkovou se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany.
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
Brazilská picanha skončila na 1. místě.
Zdroj: Unsplash/junior-reis/volně k užití
Na 2. místě skončilo thajské panang kari.
Zdroj: Unsplash/charlesdeluvio/volně k užití
3. místo obsadily čínské knedlíčky guotie připravované na pánvi.
Zdroj: PonPeKo
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Agrofert uzavřel nezákonné obchody se státem, prokázali novináři. Babiš už byl premiérem Agrofert uzavřel nezákonné obchody se státem, prokázali novináři. Babiš už byl premiérem
Vyměň gauč za švihadlo. Lednová výzva opět spojuje celé Česko v boji za sny handicapovaných dětí Vyměň gauč za švihadlo. Lednová výzva opět spojuje celé Česko v boji za sny handicapovaných dětí
Střelba na pláži v Sydney má nejméně 12 obětí včetně dětí. Policie mluví o teroristickém útoku Střelba na pláži v Sydney má nejméně 12 obětí včetně dětí. Policie mluví o teroristickém útoku
Česko má svou první dvouhvězdu! Michelin vybral to nejlepší z českého gastra Česko má svou první dvouhvězdu! Michelin vybral to nejlepší z českého gastra
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití
1 / 4
Sdílet