Těstoviny z Číny, turecký štrúdl a římské ponožky v sandálech. Podívej se, jak kulturní fúze ovlivnila náš jídelníček
Zdroj: Unsplash/Vinicius Benedit
Bahn Mi
Vietnamská bageta Báhn mi.
Zdroj: Getty Image
Korejské smažené kuře Dakgangjeong.
Zdroj: Shutterstock
Japonské těstíčko tempura.
Zdroj: Getty Images
Zdroj: Unsplash/Kina
10. místo – Apfelstrudel, Rakousko. Jablečný štrúdl známe všichni. Tato mňamka vychází z konceptu turecké baklavy, kterou do Habsburské monarchie přivezli Osmani.
Zdroj: Wikimedia Commons/Burkhard Mücke
Zdroj: Freepik/@ azerbaijan_stockers/volně k užití
Zdroj: Unsplash/Raman
Zdroj: Unsplash/Mahmoud Fawzy
Galerie, které by tě mohly zajímat:
VELKÝ TEST KEBABŮ: Kde si v Praze pochutnáš nejvíc, a jakému se naopak vyhnout? VELKÝ TEST KEBABŮ: Kde si v Praze pochutnáš nejvíc, a jakému se naopak vyhnout?
Čtyři podniky, o kterých bude do měsíce mluvit celá Praha. Kam na ultimátní řízek a buchty, které tě vrátí do dětství? Čtyři podniky, o kterých bude do měsíce mluvit celá Praha. Kam na ultimátní řízek a buchty, které tě vrátí do dětství?
Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut? Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut?
Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku? Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku?
Zdroj: Unsplash/Vinicius Benedit
1 / 9
Sdílet