Těstoviny z Číny, turecký štrúdl a římské ponožky v sandálech. Podívej se, jak kulturní fúze ovlivnila náš jídelníček
Zdroj: Unsplash/Vinicius Benedit
Bahn Mi
Vietnamská bageta Báhn mi.
Zdroj: Getty Image
Korejské smažené kuře Dakgangjeong.
Zdroj: Shutterstock
Japonské těstíčko tempura.
Zdroj: Getty Images
Zdroj: Unsplash/Kina
10. místo – Apfelstrudel, Rakousko. Jablečný štrúdl známe všichni. Tato mňamka vychází z konceptu turecké baklavy, kterou do Habsburské monarchie přivezli Osmani.
Zdroj: Wikimedia Commons/Burkhard Mücke
Zdroj: Freepik/@ azerbaijan_stockers/volně k užití
Zdroj: Unsplash/Raman
Zdroj: Unsplash/Mahmoud Fawzy
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Čtyři druhy cukroví, které vykouzlíš do hodiny. Pralinky lehké jako obláček a čokoládové crinkles Čtyři druhy cukroví, které vykouzlíš do hodiny. Pralinky lehké jako obláček a čokoládové crinkles
Česko má svou první dvouhvězdu! Michelin vybral to nejlepší z českého gastra Česko má svou první dvouhvězdu! Michelin vybral to nejlepší z českého gastra
Itálie slaví gastronomický úspěch. Její národní kuchyně je na seznamu UNESCO Itálie slaví gastronomický úspěch. Její národní kuchyně je na seznamu UNESCO
7 míst, kde ti dají svařák, na který nikdy nezapomeneš. Vyraz s námi na vánoční obchůzku Prahou 7 míst, kde ti dají svařák, na který nikdy nezapomeneš. Vyraz s námi na vánoční obchůzku Prahou
Zdroj: Unsplash/Vinicius Benedit
1 / 9
Sdílet