GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika?
10. místo: Shoyu ramen (Japonsko). Shoyu ramen na bázi sójové omáčky je jednou ze čtyř hlavních druhů nudlových polévek. Do shoyu se obvykle používají čerstvé pšeničné nudle. Vaří se zvlášť, podávají se v misce a zalévají se bohatým vývarem.
Zdroj: Flickr/volně k užití
9. místo: Ramen (Japonsko). Tradiční ramen se v Japonsku poprvé objevil v roce 1910 a postupně se z této asijské země rozšířil do celého světa. Obvyklé typy polévek ramen jsou už zmíněný shoyu (sojový), tonkocu (vepřový), šijo (slaný) a miso.
Zdroj: Flickr/volně k užití
8. místo: Bori-bori (Paraguay). Vydatná paraguayská polévka plněná masem, s nadýchanými knedlíčky složenými z kukuřičné mouky a sýra a zeleninou, jako je mrkev, celer a cibule. Polévka se tradičně ochucuje bobkovým listem, hřebíčkem a šafránem. Je oblíbená zejména v chladných zimních měsících, i když se někdy konzumuje i v létě.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
7. místo: Hot Pot (Taiwan). Tchajwanská verze hot potu se jí v zimě, a to zejména v chladných a deštivých dnech. Nemá stanovený recept, ale skládá se z hrnce s vývarem a různých ingrediencí, které se v něm vaří a před konzumací se namáčejí do přiložené omáčky.
Zdroj: Wiki Commons/na voľné použitie
6. místo: Locro de papa (Ekvádor). Tato klasická ekvádorská polévka se připravuje z cibule, česneku, brambor, koření annatto, kmínu, mléka a sýru queso fresco. Polévka se vaří, dokud se ingredience úplně nerozvaří, a poté se do ní vmíchá sýr, dokud se nerozpustí. Locro de papa se podává horká, posypaná nasekaným koriandrem, nakrájeným avokádem a pálivou omáčkou ají.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
5. místo: Rawon (Indonésie). Rawon je jedinečný indonéský pokrm, který pochází z východní Jávy. Tato aromatická polévka se obvykle připravuje z pomalu dušeného hovězího masa a dalších tradičních indonéských přísad, jako jsou limetkové listy, citronová tráva, zázvor a chilli. Klíčovým prvkem je však buah kluwek, indonéský černý ořech.
Zdroj: Flickr/volně k užití
4. místo: Tom kha gai (Thajsko). Pod názvem tom kha gai se skrývá thajská polévka tradičně vyrobená z kokosového mléka, koření, citronové trávy, kořene galangal, thajské rybí omáčky a thajské chilli pasty. Je velmi aromatická, krémová a chutná.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
3. místo: Tonkotsu ramen (Japonsko). Tonkotsu ramen pochází z prefektury Fukuoka na japonském ostrově Kjúšú. Skládá se z extrémně bohatého, tučného vepřového vývaru, čerstvých nudlí, vajec s měkkým žloutkem a jemného vepřového bůčku.
Zdroj: Flickr/volně k užití
2. místo: Severovietnamské hovězí pho (Vietnam). Tato polévka se připravuje z dobře propečeného (chín) nebo polopropečeného hovězího masa (tái). Mezi další běžné součásti polévky patří hovězí vývar, zázvor, cibule, rybí omáčka, cukr, anýz, hřebíček, skořice a rýžové nudle.
Zdroj: Rawpixel/volně k užití
1. místo: Gulai (Indonésie). Gulai pocházející ze Sumatry je pikantní indonéské jídlo připomínající guláš. Hlavní ingrediencí v gulai může být jakýkoli druh masa, ale také vnitřnosti, mořské plody nebo zelenina. Přísady se vaří v kombinaci kokosového mléka a koření, dokud omáčka nezhoustne.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Amber Heard přivedla na svět dvojčata. Narodila se na Den matek Amber Heard přivedla na svět dvojčata. Narodila se na Den matek
Ve Vatikánu začíná konkláve, kardinálové volí nástupce papeže Františka Ve Vatikánu začíná konkláve, kardinálové volí nástupce papeže Františka
Počet obětí tragédie v nočním klubu v Dominikánské republice stoupl na 218. Mezi oběťmi jsou i známé osobnosti Počet obětí tragédie v nočním klubu v Dominikánské republice stoupl na 218. Mezi oběťmi jsou i známé osobnosti
Tragédie v nočním klubu v Dominikánské republice už má 79 obětí. Jsou mezi nimi guvernérka i profesionální sportovec Tragédie v nočním klubu v Dominikánské republice už má 79 obětí. Jsou mezi nimi guvernérka i profesionální sportovec
Zdroj: Flickr/volně k užití
1 / 10
Sdílet