Toto jsou nejlepší česká jídla podle jedlíků ze zahraničí. Nechybí smažák, svíčková ani párek v rohlíku
Zdroj: Wikimedia/Dezidor/na voľné použitie
5. místo – Pečená kachna. Obvykle se ochucuje kmínem a majoránkou a poté se pomalu peče v troubě dozlatova a dokřupava. Tradičně se podává spolu s bramborami, houskovým knedlíkem a dušeným zelím. Tato výživná česká klasika se často objevuje na jídelních lístcích tradičních restaurací.
Zdroj: Pixabay/volně k užití
4. místo – Halušky. I když si tento pokrm spojíme spíše se Slovenskem, figuruje i v českém žebříčku. Těsto se připravuje ze strouhaných syrových brambor a mouky. Vaří se obvykle tak, že se těsto rozetře na dřevěné prkénko a malé kousky těsta se vykrajují a vhazují přímo do vroucí vody. Jiný, modernější postup využívá speciální haluškové sítko, přes které se těsto jemně protlačí a vhazuje do vody. Existuje mnoho receptur, jak halušky na závěr dochutit. Existují halušky vždy podávané s brynzou (sýrem), někdo dělá i halušky s mákem, a dokonce i s povidly.
Zdroj: TASR
3. místo: Valašský frgál – Druh sladkého pečiva tradičně vyráběný na Valašsku. Na rozdíl od koláčů má frgál obvykle průměr kolem třiceti centimetrů. Je vyroben z kynutého těsta a je posypán sladkou drobenkou. Náplně frgálů jsou téměř výhradně sladké, mezi nejpopulárnější patří makový, tvarohový, povidlový a hruškový.
Zdroj: Archiv Centrály cestovního ruchu Východní Moravy
2. místo – Česnečka. Mnozí ji označují za nejlepší lék na nachlazení nebo kocovinu. Hlavní ingrediencí je česnek, do polévky se však přidávají také brambory, masový vývar, cibule a tradiční koření jako kmín a majoránka. Tento pokrm se obvykle doplňuje strouhaným sýrem a křupavými krutony.
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Dezidor/na voľné použitie
1. místo – Svíčková. Tradiční český pokrm připravovaný z hovězího masa, obvykle svíčkové, podávaný ve smetanové zeleninové omáčce z mrkve, celeru a kořene petržele. Koření se tymiánem, bobkovým listem a novým kořením, které mu dodávají výraznou chuť. Recept na svíčkovou se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany.
Zdroj: Wikimedia/Dezidor/volně k užití
5. místo – Pečená kachna. Obvykle se ochucuje kmínem a majoránkou a poté se pomalu peče v troubě dozlatova a dokřupava. Tradičně se podává spolu s bramborami, houskovým knedlíkem a dušeným zelím. Tato výživná česká klasika se často objevuje na jídelních lístcích tradičních restaurací.
Zdroj: Pixabay/volně k užití
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Vánoce nejsou svátky přejídání. Nový průzkum odhalil, jak se chováme k jídlu Vánoce nejsou svátky přejídání. Nový průzkum odhalil, jak se chováme k jídlu
Ráj langošů a pravá Itálie uprostřed Nuslí. Čtyři nové podniky v Praze, které musíš navštívit Ráj langošů a pravá Itálie uprostřed Nuslí. Čtyři nové podniky v Praze, které musíš navštívit
Nenechávej za něj svou výplatu ve Starbucks. Pumpkin spice sirup si vyrobíš doma za 15 minut Nenechávej za něj svou výplatu ve Starbucks. Pumpkin spice sirup si vyrobíš doma za 15 minut
Čekání je u konce! První Five Guys otevřou za dva týdny na Národní Čekání je u konce! První Five Guys otevřou za dva týdny na Národní
Zdroj: Wikimedia/Dezidor/na voľné použitie
1 / 7
Sdílet