Nová romská restaurace láká na tradiční halušky a holubky. Koukni, kde ji najdeš
5. místo: Halušky – I když si tento pokrm spojíme spíše se Slovenskem, figuruje i v českém žebříčku. Těsto se připravuje ze strouhaných syrových brambor a mouky. Vaří se obvykle tak, že se těsto rozetře na dřevěné prkénko a malé kousky těsta se vykrajují a vhazují přímo do vroucí vody. Jiný, modernější postup využívá speciální haluškové sítko, přes které se těsto jemně protlačí a vhazuje do vody. Existuje mnoho receptur, jak halušky na závěr dochutit. Existují halušky vždy podávané s brynzou (sýrem), někdo dělá i halušky s mákem, a dokonce i s povidly.
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut? Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut?
Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku? Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku?
V Ústí padl světový rekord. Vznikl tam nejdelší had z Pringles V Ústí padl světový rekord. Vznikl tam nejdelší had z Pringles
Kam na matchu v Praze: Klasika, zábavné kombinace i český twist se šodó. Co mezi mladými letí? Kam na matchu v Praze: Klasika, zábavné kombinace i český twist se šodó. Co mezi mladými letí?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
1 / 1
Sdílet