Své schopnosti uplatnila ve velkém, když jim doma přestal fungovat mrazák. Nakonec se jí povedlo zpracovat vše, co v něm měla, kromě kynutých knedlíků a tvrdého sýru. Vznikl tak pečený čaj, sušená zelenina do polévky, „instantní“ sušené polévky, kuřecí fazolový guláš, guláš z divočáka a segedín, rajská omáčka s hovězím plátkem, zavařený vývar, zavařené „maso na chleba“, zavařené máslo a „výpečky“, svíčková ze srnčího a čína z králíka.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Hermiona dělá i různé sypané polévky.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Polní kuchyně.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Polní kuchyně.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Testování solárních panelů.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Různé druhy masa na zavaření.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Předpěstování sazenic doma.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Pěstování v zimě 2023.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Lednová úroda.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Domácí jogurt.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
„Skvělé je období přebytků na zahradách, možnosti paběrkovat nebo chodit na samosběry. Naděláte si základ do mnoha jídel a pochutin na celý zbytek roku. Když je období ‚nechceš cuketu‘, já beru vše, přestože jich mám sama desítky kilo. Už jsem se naučila spoustu způsobů, jak je využít tak, aby se nám doma spotřebovaly s chutí. A ono to vypadá, že sedím celé dny mezi zavařeninami, ale vůbec. Mám normální práci, normální koníčky, vedu skauty a toto dělám nárazově, když je co zpracovat, nejradši ve velkém.“
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Zavařené máslo.
Zdroj: se svolením Hermiony Skaut
Zavařené maso a hovězí vývar. „Všechny moje hotovky mohou být uskladněny v teplotách do 15 °C, takže v klidu ve sklepě. Vydrží roky – já počítám se dvěma roky, ale někteří preppeři tvrdí i deset let,“ popisuje Hermiona.