Tohle jsou nejlepší české dezerty podle turistů. Trdelník propadl, prvenství bere regionální dobrota
8. místo: Koláče – V Česku se nejčastěji jako koláč označuje menší kruhové pečivo, které má ve svém středu sladkou náplň, například makovou, tvarohovou nebo povidlovou. Tradiční české koláčky se podávají na vesnicích během posvícení jako sváteční pohoštění anebo při významných událostech. Jsou většinou malé s průměrem nepřesahujícím 8 cm, pouze s jedním druhem náplně a posypané sladkou drobenkou či cukrem. Pečou se z kynutého těsta.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
Zdroj: Wikipedia/Buchta
Zdroj: Pixabay/Rita E/volně k použití
Pizza ai mirtilli (borůvky italsky)? Ne, náš valašský frgál
Zdroj: Polimerek / Wikimedia Commons / volně k užití
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Kam v Praze na nejlepší buchtičky se šodó: Kde mají ty nejměkčí s jemným vanilkovým krémem? Kam v Praze na nejlepší buchtičky se šodó: Kde mají ty nejměkčí s jemným vanilkovým krémem?
ŽEBŘÍČEK: Toto je 10 nejatraktivnějších destinací tohoto roku. Najdeš mezi nimi svoji vysněnou? ŽEBŘÍČEK: Toto je 10 nejatraktivnějších destinací tohoto roku. Najdeš mezi nimi svoji vysněnou?
Čtyři druhy cukroví, které vykouzlíš do hodiny. Pralinky lehké jako obláček a čokoládové crinkles Čtyři druhy cukroví, které vykouzlíš do hodiny. Pralinky lehké jako obláček a čokoládové crinkles
Česko má svou první dvouhvězdu! Michelin vybral to nejlepší z českého gastra Česko má svou první dvouhvězdu! Michelin vybral to nejlepší z českého gastra
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
1 / 4
Sdílet