Tohle jsou nejlepší české dezerty podle turistů. Trdelník propadl, prvenství bere regionální dobrota
8. místo: Koláče – V Česku se nejčastěji jako koláč označuje menší kruhové pečivo, které má ve svém středu sladkou náplň, například makovou, tvarohovou nebo povidlovou. Tradiční české koláčky se podávají na vesnicích během posvícení jako sváteční pohoštění anebo při významných událostech. Jsou většinou malé s průměrem nepřesahujícím 8 cm, pouze s jedním druhem náplně a posypané sladkou drobenkou či cukrem. Pečou se z kynutého těsta.
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
Zdroj: Wikipedia/Buchta
Zdroj: Pixabay/Rita E/volně k použití
Pizza ai mirtilli (borůvky italsky)? Ne, náš valašský frgál
Zdroj: Polimerek / Wikimedia Commons / volně k užití
Galerie, které by tě mohly zajímat:
Nick Cave se vrací do Česka! Přijede na pražský Metronome, festival chystá velké novinky Nick Cave se vrací do Česka! Přijede na pražský Metronome, festival chystá velké novinky
Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut? Výborné chlebíčky, málo vegetariánských pokrmů a česká klasika. Který volební štáb měl nejlepší raut?
Kulturní mapa Prahy se rozrůstá. Nově otevřený Signal Space nabídne jedinečný zážitek Kulturní mapa Prahy se rozrůstá. Nově otevřený Signal Space nabídne jedinečný zážitek
Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku? Testujeme pražské jídelny. Kde ti dají gumový smažák a kde krkovičku, která se rozpadá na jazyku?
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
1 / 4
Sdílet