Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
3. května 2023 10:35
Čas čtení 0:42

Ze středy na čtvrtek mohou teploty nebezpečně klesnout. ČHMÚ se obává poškození některých plodin

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ze středy na čtvrtek mohou teploty nebezpečně klesnout. ČHMÚ se obává poškození některých plodin
Zdroj: Unsplash/Hai Nguyen

Jak se zdá, ani na začátku května se možná nevyhneme přízemním mrazíkům, které mohou mít velmi negativní dopad na úrodu v České republice. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval před možnými přízemními mrazíky v noci ze středy na čtvrtek.

Prozatím není v platnosti žádná výstraha, ústav nicméně nevyloučil, že by se v průběhu dne nemohla objevit. V takovém případě by mohla platit pro celé území České republiky od druhé poloviny noci ve středu po celé ráno ve čtvrtek. 

3. května 2023 9:29 Čas čtení 1:11 Recidivistu vyhodili z firmy za docházku. Nabulíkoval jim, že je tajný policista, a odcizil věci za 200 tisíc Recidivistu vyhodili z firmy za docházku. Nabulíkoval jim, že je tajný policista, a odcizil věci za 200 tisíc

Dle map, které ČHMÚ zveřejnil na Twitteru, se zdá, že největší riziko poškození úrody hrozí pěstitelům brambor, a to zejména na Vysočině, ve východních, jižních, severních a západních Čechách i na západě středu Čech. Problémy mohou zaregistrovat i pěstitelé kukuřice v jistých částech Vysočiny a východu Čech, v severních Čechách a také v Čechách jižních. 

Co se předpovědi počasí týče, přes den má být ve čtvrtek jasno s teplotami mezi 15 a 19 °C se slabým větrem. Pátek a víkend budou spíš oblačné až zatažené, místy s přeháňkami. Nejvyšší teploty se budou držet kolem 20 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse