Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna-Marie Hanzlíková
20. dubna 2024 13:57
Čas čtení 0:43

Sněhu v Česku ještě neodzvonilo. Na horách může napadnout až 40 centimetrů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sněhu v Česku ještě neodzvonilo. Na horách může napadnout až 40 centimetrů
Zdroj: TASR/František Iván

S výjimkou jihovýchodní Moravy má mrznout na většině území, příliv studeného vzduchu očekávej hlavně mezi nedělí a středou. Očekává se i sníh.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu, podle níž by se měly teploty pohybovat v průměru mezi 0 až –5 °C (ve dvou metrech nad zemí), přízemní teploty pak budou ještě nižší.

Mrazy jsou podle meteorologů rizikové a mohou poškodit především ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu. V druhé polovině týdne síla mrazů klesne. Výstraha před mrazy platí pro celé území Česka s výjimkou Jihomoravského a Zlínského kraje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ČHMÚ (@chmicz)

Meteorologové varují i před sněhem, který se do Česka vrátil navzdory rekordně teplým dnům z minulých týdnů. Jak uvádí server Novinky, do sobotního rána napadlo nejčastěji 5 až 20 centimetrů sněhu, a to v polohách okolo 500 metrů nad mořem.

Výstraha platí zatím do sobotního večera, v Moravskoslezském kraji pak od sobotních 23 hodin do nedělních 10:00. Napadnout tam může 5 až 10 centimetrů sněhu, na horách kolem 15 cm. Sníh se očekává také v Krkonoších či Krušných horách, kde může napadnout i 40 cm.

Aktuální informace o platných výstrahách můžeš kontrolovat na stránkách ČHMÚ. Předpověď počasí ve svém regionu pak můžeš zkontrolovat na mapě níže:

Domů
Sdílet
Diskuse