Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
25. dubna 2024 14:37
Čas čtení 0:48

Paříž přišla o jeden ze svých symbolů. Ze slavného Moulin Rouge se zřítila křídla mlýna

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Paříž přišla o jeden ze svých symbolů. Ze slavného Moulin Rouge se zřítila křídla mlýna
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýna, který byl dlouhé roky symbolem kabaretu Moulin Rouge.

Při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn. Příčiny nehody jsou nyní předmětem vyšetřování. Lopatky zřejmě spadly na ulici a poničily také světelný nápis kabaretu. Incident se stal mezi druhou a třetí hodinou, tedy už v době mimo provoz kabaretu, uvedla stanice BFM TV.

Trosky byly následně odstraněny ve čtvrtek ráno kolem osmé hodiny. „Je to první incident tohoto druhu od založení 6. října 1889,“ reagoval na neštěstí podnik. V roce 1915 poničil prostory místa požár. Podle vedení Moulin Rouge byl přitom větrný mlýn pravidelně kontrolován techniky, ti si však žádné závady nevšimli.

25. dubna 2024 10:34 Čas čtení 0:34 VIDEO: Čeští politici jako hvězdy Pána prstenů. Umělá inteligence stvořila šílený bizár VIDEO: Čeští politici jako hvězdy Pána prstenů. Umělá inteligence stvořila šílený bizár

Snad Francouzi nejsou pověrčiví, ke zřícení významné kulturní památky totiž došlo jen pár měsíců před zahájením letních olympijských her, které podle očekávání přitáhnou do Paříže velký počet návštěvníků. Samotný Moulin Rouge i okolní podniky jsou vyhledávanou turistickou atrakcí. Podnik má otevřeno celý rok a pořádá dvě představení denně. Každý rok ho podle odhadů navštíví zhruba 600 tisíc lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse