Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
26. dubna 2024 14:29
Čas čtení 0:34

Olomoucká zoo hlásí nový zvířecí přírůstek. Kvůli malému hrabáčovi uzavřeli celý pavilon

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Olomoucká zoo hlásí nový zvířecí přírůstek. Kvůli malému hrabáčovi uzavřeli celý pavilon
Zdroj: ZOO Olomouc

V zoologické zahradě na olomouckém Svatém Kopečku se v pátek narodilo mládě vzácného hrabáče kapského.

Odchov malého hrabáče je chovatelsky velmi náročný. „V prvním období života mládě potřebuje v prostoru teplotu kolem 33 stupňů, čehož v noře hrabáče nejsme schopni dosáhnout,“ vysvětluje zooložka Eliška Veselá, podle níž je nutné malému přírůstku věnovat mimořádnou péči, neboť matka hrabáče je poněkud nepozorná a mohla by svému potomkovi nedopatřením ublížit. 

Pokud se mládě podaří odchovat, jedná se podle zoologické zahrady o malý zázrak. Důvodů nezdaru totiž může být hned několik, patří mezi ně neživotaschopnost, zavržení ze strany matky či nesátí mateřského mléka od matky. Kvůli malému hrabáčovi bude přibližně tři týdny uzavřen pavilon, v němž zoologická zahrada tato zvířata chová, informoval server Novinky.cz

Hrabáč je velmi vzácné zvíře, v přírodě se s ním můžeme setkat v subsaharské Africe. Ve svých sbírkách jej má asi 25 evropských zahrad, v Česku si můžeme hrabáče kromě Olomouce prohlédnout také v Praze, Plzni a Dvoře Králové. 

Domů
Sdílet
Diskuse