Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
26. dubna 2024 15:21
Čas čtení 0:46

Do Olomouce míří na fotbal 12 tisíc fanoušků, policie zápas vyhodnotila jako velmi rizikový

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Olomouce míří na fotbal 12 tisíc fanoušků, policie zápas vyhodnotila jako velmi rizikový
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Na nedělní fotbalové utkání mezi Sigmou Olomouc a Spartou se policie hodlá důkladně připravit. Nechce ponechat nic náhodě.

Do akce se zapojí policejní složky z celého kraje. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Maximální kapacita olomouckého Androva stadionu je právě zhruba 12 tisíc diváků.

26. dubna 2024 12:23 Čas čtení 0:28 Na německém festivalu řádil zákeřný virus. Nemocí se nakazilo více než 700 návštěvníků Na německém festivalu řádil zákeřný virus. Nemocí se nakazilo více než 700 návštěvníků

„Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkové jednotky, dále policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Nasazení sil a prostředků bude odpovídat předpokládané míře rizikovosti utkání,“ uvedla mluvčí.

Policisté budou monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce a pohyb po městě, a to před zahájením i po skončení zápasu. „Jsme v úzkém kontaktu s oběma fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu,“ doplnila mluvčí.

Policisté uvedli, že jde zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích nejen ve městě, ale i na příjezdových komunikacích směrem od Prahy. Apelují přitom na fanoušky i na širokou veřejnost, aby dbali pokynů policistů.

Domů
Sdílet
Diskuse