Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. května 2024 11:28
Čas čtení 0:38

Revizoři v Brně dostali kamery. Důvodem jsou verbální útoky ze strany cestujících

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Revizoři v Brně dostali kamery. Důvodem jsou verbální útoky ze strany cestujících
Zdroj: ASPEN.PR/propagační materiál/volně k užití

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní činnosti. Dopravce tak bude mít lepší a přesnější podklady k řešení stížností.

Doposud pomáhal systém, který nahrával pouze zvuk. Dopravní podnik o tom informoval v tiskové zprávě.

„K pořízení kamerového monitorovacího systému jsme se rozhodli kvůli opakujícím se verbálním útokům ze strany cestujících a množství neoprávněných stížností na výkon pracovníků přepravní kontroly. Budeme tak mít spolehlivé podklady pro vyhodnocení a případné řešení všech podnětů tohoto typu. Dalším důvodem je i součinnost s policií, které záznamy mohou pomoci při objasňování případů trestné činnosti,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

4. května 2024 8:43 Čas čtení 1:54 Hledáš bydlení? Stát se zbavuje nepotřebného majetku, v nabídce jsou bývalá kasárna, minidomek i úřad práce  Hledáš bydlení? Stát se zbavuje nepotřebného majetku, v nabídce jsou bývalá kasárna, minidomek i úřad práce

Kamerové systémy využívají i revizoři jiných dopravních podniků. Kamery mají speciální šifrování a jsou tak zabezpečeny proti jakémukoliv zneužití. Pracovníci přepravní kontroly DPMB je budou používat v souladu s platnou legislativou o ochraně osobních údajů.

„Pracovník přepravní kontroly při výkonu své práce pořídí videozáznam své činnosti. Na konci dne odevzdá záznamové zařízení a všechna data stáhneme do systému. Speciálně kódovaná kamera a šifrovaný přenos dat zajistí přímou ochranu osobních údajů cestujících i našich zaměstnanců,“ popsal Vít Prýgl, vedoucí tarifního odboru DPMB.

Domů
Sdílet
Diskuse