Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová ČTK
16. července 2022 14:44
Čas čtení 1:10

Nevěstinec ShowPark odmítá opustit budovu v pražských Holešovicích. Nastěhovat by se do ní měla policie

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nevěstinec ShowPark odmítá opustit budovu v pražských Holešovicích. Nastěhovat by se do ní měla policie
Zdroj: ShowPark/propagační materiál

Spor mezi městem a oblíbeným nevěstincem se táhne již několik let. Halu by již brzy mohla obsadit městská policie a mladé firmy.

Praze se zatím i přes dosavadní rozhodnutí soudů nedaří vystěhovat z jedné z hal v holešovické tržnici nevěstinec ShowPark. Provozovatel podniku, firma Eroc, má ještě jednu možnost se ve sporech o vystěhování odvolat. V případě, že soud opět rozhodne ve prospěch Prahy, se ShowPark bude muset vystěhovat do konce roku. V prostorech by měla sídlit městská policie i začínající firmy, informuje ČTK.

3. srpna 2021 12:30 Čas čtení 10:21 Zajímá tě, jak to funguje na swingers party? Majitel swingers vily a jeho partnerka nám zodpověděli vše, co tě zajímalo (Rozhovor) Zajímá tě, jak to funguje na swingers party? Majitel swingers vily a jeho partnerka nám zodpověděli vše, co tě zajímalo (Rozhovor)

Ve sporu města s provozovatelem o vyklizení budovy soud poprvé rozhodl před necelými dvěma lety, firma se poté proti rozsudku bránila. Soudy však nakonec pravomocně rozhodly o vyklizení budovy. „Máme pravomocný rozsudek k vyklizení, už jsme jej předali exekutorovi, který zahájil exekuci. Provozovatel ShowParku však napadl u soudu i výkon tohoto soudního rozhodnutí,“ řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek.

městská policie
Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Firma se však proti rozsudku může ještě odvolat. „Jde už opravdu jenom o formality, teď už provozovatel hraje pouze o čas a já předpokládám, že na začátku podzimu už budeme mít i tu poslední, nejvyšší instanci potvrzenou,“ uvedl náměstek.

Poté, co se ShowPark z haly v Holešovicích vystěhuje, by měl prostor připadnout městské policii. Část budovy by navíc mohly obývat i mladé kreativní firmy. 

24. února 2022 7:00 Čas čtení 5:47 Nahota se přeceňuje. Spolu s manželkou jsme navštívili více než 120 swingers akcí, říká CFNM_KING (Rozhovor) Nahota se přeceňuje. Spolu s manželkou jsme navštívili více než 120 swingers akcí, říká CFNM_KING (Rozhovor)

Provozovatel ShowParku nikdy neměl uzavřenou nájemní smlouvu s magistrátem, ale prostory si pronajímal od společnosti Delta Center, která měla od města v nájmu celou tržnici. Ta po prohraném sporu s magistrátem musela areál vyklidit s povinností uhradit dlužné nájemné s příslušenstvím ve výši 246 milionů korun.

Jednatel firmy Eroc Zbyněk Matela dříve řekl, že klub 20 let bez problémů fungoval a přispěl k odstranění prostituce z ulic. Zhruba 600 „výkonných umělkyň“, jak pracovnice označoval, by se podle něj v případě uzavření klubu přesunulo do centra. Po městě chtěl nájemní smlouvu. Podle Vyhnánka by však město nemohlo s firmou s ohledem na povahu jejího podnikání uzavřít smlouvu, a to ani kdyby chtělo.

Domů
Sdílet
Diskuse