Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
5. listopadu 2022 11:29
Čas čtení 1:16

VIDEO: Katolický kněz nepřímo přirovnal vraždu v Bratislavě k interrupcím. Práva LGBT+ lidí jsou podle něj proti Božímu pořádku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Katolický kněz nepřímo přirovnal vraždu v Bratislavě k interrupcím. Práva LGBT+ lidí jsou podle něj proti Božímu pořádku
Zdroj: TASR/AP/Francisco Seco

K věřícím promluvil jen 4 dny po teroristickém činu.

Jen čtyři dny po střelbě na Zámocké ulici v Bratislavě, při které zahynuli dva členové LGBTI+ komunity, přirovnal katolický slovenský kněz Jaroslav Klíč ideologicky motivovanou vraždu k interrupcím. Ve videu ze 16. října, které proniklo na veřejnost díky facebookové stránce Naše Slovensko, říká během kázání i to, že práva LGBTI+ komunity jsou podle něj proti Božímu pořádku. Jak připomíná admin stránky, video je kompilátem Klíčových vyjádření, avšak kontext je zachován.

Kněz působící v Bartošovcích na východě země se do pozornosti médií dostal i nedávno, když podle portálu Topky.sk brojil proti očkování proti koronaviru. Argumentoval tehdy svobodou svědomí.

„Mnozí, zejména mladí lidé, chodí na ty pochody. I tentokrát, když bylo mnoho lidí v Bratislavě. Ani nejsou zástupci LGBTI+ a možná někteří jsou tak neutrální a řeknou si: Já nejsem gay, lesba ani homosexuál, ale proč by tito lidé neměli mít právo? Protože je to proti Božímu pořádku,“ řekl mimo jiné ve svém kázání. LGBTI+ komunita je podle Klíče symbolem úpadku, protože narušuje lidskou společnost podobně jako Amerika, která podle něj zamořuje svět terorismem, způsobem života a nemorálností.

Vraždu před podnikem Tepláreň, která se vyšetřuje jako teroristický útok, nepřímo přirovnal během kázání k interrupcím. „Odmítáme jakoukoli formu násilí a nenávisti a úmyslné zabití nevinné osoby –⁠ a teď je důležitá pravda –⁠ nejen těchto lidí z komunity LGBTI. Řekněme celou pravdu. Ochrana nevinné osoby, úmyslné zabití nevinné osoby a tam si dejme do závorky i nenarozeného dítěte. Jsou stoupenci této komunity a političtí obhájci rovnocennými obhájci nenarozeného života nebo lidí ve stáří, aby je uchránili před eutanazií?“

 

Jaroslav Klíč upozorňoval také na ohrožení konzervativců a katolíků, kteří se musí mít na pozoru, protože politici a aktivisté prosazující genderovou ideologii „vycítili po vraždě příležitost a budou se snažit z ní vytěžit co nejvíce“. Jako hrozby pro společnost jmenoval adopce páry stejného pohlaví, výuku o právech menšin či registrovaná partnerství.

Domů
Sdílet
Diskuse