Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
25. listopadu 2022 16:10
Čas čtení 0:48

Andrej Babiš se do konce roku nezúčastní žádné prezidentské debaty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Andrej Babiš se do konce roku nezúčastní žádné prezidentské debaty
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Kromě televizních debat se Babiš nezúčastní například ani on-line diskuse s žáky a studenty, která se pod názvem Zavolíme uskuteční 1. prosince.

Předseda opozičního hnutí ANO a uchazeč o post hlavy státu Andrej Babiš se do konce roku nezúčastní žádné debaty prezidentských kandidátů. Strategii pro leden teprve s týmem bude řešit, sdělil dnes na dotaz ČTK.

Babiš doplnil, že chodí do debat s občany. „Takže kdo chce se mnou debatovat, rád ho uvidím,“ dodal. Dnes například bývalý premiér navštěvuje Napajedla a Luhačovice ve Zlínském kraji, příští týden Stříbro či Mladou Boleslav.

Místopředsedkyně ANO Alena Schillerová novinářům řekla, že jde o Babišovo rozhodnutí. Zdůraznila, že jeho názory jsou dostatečně známé. „Byl to ministr financí, úspěšný premiér i v té těžké covidové době. Všichni vědí, co si myslí a jakou politiku prosazuje. Pro něj je nejpodstatnější být mezi lidmi a debatovat s nimi,“ uvedla.

Nepotvrdil ani účast v debatě ČT

Kromě televizních debat se Babiš nezúčastní například ani on-line diskuse s žáky a studenty, která se pod názvem Zavolíme uskuteční 1. prosince. Svou neúčast omluvil pracovními důvody. Dosud také jako jediný z favorizovaných kandidátů nepotvrdil účast v lednové superdebatě České televize.

ČT v pondělí nabídla televizím Nova a Prima uspořádat společnou Národní prezidentskou debatu se společnou dramaturgií i zastoupením moderátorů všech tří médií. Obě soukromé stanice to ale odmítly s odkazem na rozdílné pojetí debat a odlišné dramaturgické přístupy.

Domů
Sdílet
Diskuse