Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
7. prosince 2022 19:05
Čas čtení 0:54

Obchodník s drogami se prozradil fotkou svého buldočka, plánoval pašovat 448 kilo MDMA

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Obchodník s drogami se prozradil fotkou svého buldočka, plánoval pašovat 448 kilo MDMA
Zdroj: NCA

Pašeráci si mimo jiné také posílali náhodné selfie fotky, čímž vyšetřovatelům poskytli další důkaz o tom, že se podíleli na plánu, v rámci něhož ukryli drogy do ramene průmyslového bagru poslaného do Austrálie.

Obchodník s drogami pomohl vyšetřovatelům rozbít vlastní organizovanou zločineckou skupinu tím, že na šifrovanou komunikační platformu EncroChat poslal fotku svého buldočka, který měl na obojku známku s jeho telefonním číslem. Informovala o tom britská národní agentura pro trestnou činnost.

Pětapadesátiletý Danny Brown působil na síti EncroChat pod přezdívkou „throwthedice“. Obrázek svého domácího mazlíčka jménem „Bob“ poslal 62letému spoluúčastníkovi Stefanu Baldaufovi, když pracovali na plánu poslat do Austrálie 448 kilogramů MDMA v hodnotě 45 milionů liber.

bob the dog
Zdroj: NCA

Vyšetřovatelé z Národní kriminální agentury se zaměřili na telefonní číslo na obojku psa a použili ho k prokázání Brownovy účasti na spiknutí. Podle policie byl pes Bob přítomen při zatýkání svého pána.

Brown a Baldauf si mimo jiné také posílali náhodné selfie fotky, čímž vyšetřovatelům poskytli další důkaz o tom, že se podíleli na plánu, v rámci něhož ukryli drogy do ramene průmyslového bagru poslaného do Austrálie.

Členové skupiny poslali čtyřicetitunový bagr Doosan do zámoří pod záminkou jeho prodeje. Aby příjezd bagru do Austrálie vypadal legitimně, zorganizovali internetovou aukci. Zmanipulovali ji však tím, že se s předpokládanými příjemci dohodli na předem dohodnuté ceně.

Domů
Sdílet
Diskuse