Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Prezident Pavel představil poradní tým. Patří do něj samá známá jména

Bezděk, který dříve působil jako ekonom v České národní bance a řídil dvě takzvané Bezděkovy důchodové komise, se stal poradcem pro důchodovou reformu, rozpočtovou politiku a finanční sektor.

Miko, poradce pro životní prostředí a udržitelnost, byl náměstkem ministra v letech 2003 až 2005 a v roce 2009 zastával post ministra životního prostředí v úřednické vládě Jana Fischera. Loni byl vládním zmocněncem pro mezinárodní vyjednávání v oblasti biodiverzity a ekosystémových služeb v době českého předsednictví v Radě Evropské unie. Maščuch, který bude Pavlovi radit s energetikou, od studií působí v oboru, dříve byl členem rady Asociace poskytovatelů energetických služeb.

Prezident zatím nemá konkrétní jméno poradce pro vzdělávání, hledá někoho, kdo bude mít průřezový přehled ve všech aspektech. Externím poradcem pro architekturu a v širším kontextu otevření Hradu veřejnosti bude architekt Josef Pleskot, brzy se uskuteční kulatý stůl k tématu.

Pavel nebude mít přímo poradce pro zahraniční politiku, bude ji ale občas konzultovat s řadou lidí. Jedním z nich bude bývalý poslanec Jan Farský (STAN), o kterém se dříve hovořilo jako o možném poradci pro otázky domácí politiky.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse