Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
18. dubna 2023 20:02
Čas čtení 1:06

Vražda na Přerovsku: Policie sdělila detaily o útoku samopalem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vražda na Přerovsku: Policie sdělila detaily o útoku samopalem
Zdroj: Policie České republiky

Policie sdělila další detaily ohledně čtyř úmrtí v Olšovci na Přerovsku.

Jak už jsme tě informovali, kriminalisté vyšetřují čtyřnásobné násilné úmrtí v Olšovci na Přerovsku, ke kterému došlo v sobotu večer. Podle prvotních zjištění by mohlo jít o tři vraždy a sebevraždu. Mezi mrtvými je i muž podezřelý z tohoto trestného činu. Policie v pondělí veřejnosti sdělila další detaily střelby, kterou nepřežil seniorský pár a jeho nezletilý vnuk.

Motivem byla zřejmě žárlivost

„Podle dosavadního zjištění měl padesátiletý muž po hádce fyzicky napadnout svou sedmačtyřicetiletou přítelkyni, kterou bodl šroubovákem do ruky a krku. Žena utekla před útočníkem do prvního patra, kde se společně s ostatními členy rodiny schovala do pokoje. Muž mezitím odešel před dům, kde si vzal ze svého vozidla útočnou pušku (samopal vzor 58) a s ní se vrátil do domu,“uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muž následně vyšel do prvního patra, kde v pokoji zastřelil tři osoby, sedmasedmdesátiletou ženu, jejího sedmasedmdesátiletého přítele a patnáctiletého chlapce. Poté zasáhl i svou přítelkyni, které se zraněné podařilo z domu utéct a přivolat pomoc. Útočník poté odešel z domu do lesa, kde obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se. „Motivem činu byla zřejmě žárlivost. Zdali byl útočník pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, zjistíme až z výsledků nařízené soudní pitvy,“ doplnil mluvčí.

Přeživší žena byla převezena do nemocnice. Přestože byla v šoku, podařilo se od ní policistům zjistit základní informace k pachateli a k události. V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Loni policisté v regionu evidovali 13 vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jednu ve stadiu přípravy.

Domů
Sdílet
Diskuse