Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
20. dubna 2023 7:00
Čas čtení 0:43

Česká pošta pořídila elektrokola. Pokud se plně naloží, mohou na nich jezdit jen osoby do 60 kilo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká pošta pořídila elektrokola. Pokud se plně naloží, mohou na nich jezdit jen osoby do 60 kilo
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití

Česká pošta pořídila stovku nových elektrokol, která mají doručovatelům usnadnit práci. S plným nákladem je ale mohou řídit pouze lidé do 60 kilogramů. Za kola pošta dala necelých 8 milionů korun.

Česká pošta uzavřela s firmou Kosmos bike smlouvu za téměř 7,7 milionu korun. Za tyto peníze jí měla dodat sto nákladních elektrokol. Firma kola koupila od společnosti Crussis a následně je upravila na nákladní. Crussis ale uvádí, že kola nebyla vyrobena jako nákladní a jejich nosnost je maximálně 120 kilogramů. Přičemž pošta požadovala minimální nosnost 145 kilogramů. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

Kosmos bike podle smlouvy uzavřené se státním podnikem uvádí, že elektrokolo osazené nosiči a brašnami uveze celkový náklad o hmotnosti až 155 kilogramů, přičemž samotné nosiče a brašny elektrokola mohou uvézt až 60 kg nákladu. To se ale neshoduje s tím, co uvádí firma, která kola vyrobila. „Při zatížení nosiči a nákladem o celkové hmotnosti 60 kilogramů by tak na osobu používající elektrokolo zbývalo pouze 60 kilogramů,“ řekl jednatel společnosti Crussis Petr Výkruta. 

Česká pošta ale nadále počítá s nosností 155 kilogramů a hodlá tak kola i využívat. „Podle specifikace, kterou jsme od dodavatele obdrželi, mají kola nosnost 155 kg. Pokud by nastaly jakékoli problémy, tak bychom je s dodavatelem řešili podle uzavřené smlouvy,“uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Domů
Sdílet
Diskuse