Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
3. května 2023 13:00
Čas čtení 0:59

Prezident Pavel představil svůj oficiální portrét a poštovní známku, co na ně říkáš? Hlasuj v anketě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prezident Pavel představil svůj oficiální portrét a poštovní známku, co na ně říkáš? Hlasuj v anketě
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky ČR

Nové oficiální portréty a poštovní známka prezidenta republiky Petra Pavla byly představeny ve středu ve školní třídě na Smíchovské střední průmyslové škole a gymnáziu. Známky i portréty budou dostupné v několika variantách.

O novinkách informoval web prezidentské kanceláře v tiskové zprávě. Portréty, které pořídil ateliér J3T, i poštovní známky budou vyvedeny celkem v desíti barevných variantách. Barevný koncept, který se nazývá Kolóra, má odkazovat k české kultuře a přírodě.

Petr Pavel portrét
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky ČR

Koncept Kolóra byl okomentován tvůrci takto: „Česká republika je země plná barev. A každá z těch barev v sobě ukrývá odkaz na nějaké místo, událost nebo věc, kterou nosíme ve svých srdcích. Je jich nespočet. Vybrali jsme tedy alespoň pár z nich, které každý z nás dobře zná a hovoří k nám důvěrným hlasem.“

Anketa:
Líbí se ti Petr Pavel v pop-artu?
Jistě!
Není to můj šálek kávy...
Jistě!
55 %
208 Hlasů
Není to můj šálek kávy...
45 %
169 Hlasů

Nechtěl jsem portrét ani známku, uvedl Pavel

„Moje vize byla nemít žádný portrét ani žádnou známku, není to totiž zrovna způsob prezentace, který by mi byl vlastní. Ale když jsem viděl odezvu ze strany lidí, kteří by chtěli mít portrét prezidenta ve školách nebo na úřadech, tak jsem nakonec dal zelenou kreativnímu týmu, aby se toho chopil,“ řekl na tiskové konferenci Pavel. „Já jsem s výsledkem velmi spokojený a věřím, že všem, kteří čekají na portrét nebo na známku, to udělá radost,“ dodal.

Petr Pavel portrétPetr Pavel známkyPetr Pavel portrétPetr Pavel portrét
Zobrazit galerii
(4)

Mluvčí Hradu Markéta Řeháková dodala, že známky budou na poštách dostupné od 7. června. Cena jedné známky je dle aktuálního ceníku České pošty 23 korun a odpovídá ceně za obyčejné psaní. Nominální hodnota je na známce zastoupena symbolem „B“.

„Známky budou samolepicí a bude je možné zakoupit v tzv. výplatním poštovním archu se všemi deseti barvami za 230 Kč. V první emisi tiskárna vytiskne 100 000 archů, tedy celkem milion známek,“ upřesnila mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse