Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
3. května 2023 15:51
Čas čtení 0:41

Video: Rusko zneškodnilo dva sebevražedné drony, které zaútočily na Kreml

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Rusko zneškodnilo dva sebevražedné drony, které zaútočily na Kreml
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Moskva ve středu sestřelila dva sebevražedné drony, které mířily na Kreml. Z útoku na prezidenta Vladimira Putina obvinila Kyjev, avšak původ dronů zatím není znám.

Moskva oznámila, že ve středu sestřelila dva sebevražedné drony, které mířily na Kreml. Podle Ruska se mělo jednat o atentát na prezidenta Vladimira Putina, avšak původ dronů zatím není znám a není jisté, zda se opravdu jednalo o ukrajinské drony, píše TASR.

3. května 2023 14:57 Čas čtení 0:44 Cena benzinu a nafty klesá. Naftu koupíš nejlevněji za poslední rok Cena benzinu a nafty klesá. Naftu koupíš nejlevněji za poslední rok

O útoku dvou dronů na Kreml jsme tě informovali v samostatném článku. Nyní se však na Twitteru objevilo také video z útoku, na kterém je vidět likvidace těchto zařízení. „Dva bezpilotní letouny mířily na Kreml... zařízení byla zneškodněna,“ píše Kreml v prohlášení.

Rusko z útoku obvinilo Ukrajinu, která prý chtěla ohrozit život ruského prezidenta Vladimira Putina. Země si nyní ponechává právo reagovat na incident, až uzná za vhodné. Zda se skutečně jednalo o ukrajinské sebevražedné drony, zatím není známo. 

Kreml se v současné době připravuje na oslavy Dne vítězství, který se slaví 9. května. Incident s drony prý přípravy nijak neovlivní. „Přehlídka se uskuteční. Plány se nijak nezměnily,“ řekl pro agenturu TASS mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Domů
Sdílet
Diskuse