Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič TASR
14. května 2023 10:44
Čas čtení 0:37

Zelenského poradce: Další pomoc od Německa znamená porážku Ruska ve válce na Ukrajině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenského poradce: Další pomoc od Německa znamená porážku Ruska ve válce na Ukrajině
Zdroj: TASR/AP

Celková hodnota pomoci je 2,7 miliardy dolarů.

Nový rozsáhlý balík vojenské pomoci, který v sobotu Kyjevu přislíbilo Německo, je dalším znakem toho, že Rusko svou válku proti Ukrajině prohraje, uvedl ukrajinský prezidentský poradce Mychajlo Podoljak. Informuje o tom TASR.

„Státy deklarují rozsáhlé balíky obranné pomoci pro Ukrajinu,“ upozornil poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Jak dodal, naznačuje to, že Rusko je předurčeno „prohrát a sednout si na lavici historického studu“.

Německé ministerstvo obrany v sobotu ohlásilo nový balíček vojenské pomoci Ukrajině v hodnotě 2,7 miliardy dolarů (zhruba 58,7 miliardy korun). Dodávky budou mimo jiné obsahovat 20 dalších bojových vozidel pěchoty typu Marder, jakož i 30 tanků Leopard 1 a čtyři systémy protivzdušné obrany Iris-T-SLM.

Ukrajinské jednotky opětovně dobyly nejméně kilometr území ve východoukrajinském průmyslovém městě Bachmut. Stažení ruských sil z některých tamních pozic odráží „závažný nedostatek důvěryhodných bojových jednotek“, uvedlo v sobotu britské ministerstvo obrany. I to přispívá k tvrzením, že ruská armáda je na úpadku sil, zatímco ta ukrajinská s přicházející západní technikou sílí.

Domů
Sdílet
Diskuse