Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
14. května 2023 11:17
Čas čtení 0:50

Počet obětí sekty v Keni se vyšplhal na 200 lidí, více než 600 osob se stále pohřešuje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Počet obětí sekty v Keni se vyšplhal na 200 lidí, více než 600 osob se stále pohřešuje
Zdroj: Flickr/plutogno/volně k použití

Policisté našli v lese Shakahola na východě Keni masový hrob s více než 200 těly.

Většina z nich nesla známky vyhladovění, a tak se úřady domnívají, že se jedná o členy místní sekty, jejíž vůdce Paul Mackenzie nutí lidi k vyhladovění. Jen tak se prý budou moci setkat s Ježíšem. Více než 600 osob je stále pohřešováno, píší Los Angeles Times a The Washington Post

14. května 2023 9:46 Čas čtení 0:50 Muži přišili amputovanou nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život Muži přišili amputovanou nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život

Počet obětí sekty v Keni se vyšplhal na 201 osob. Poté, co policie exhumovala těla nalezená v masovém hrobě, uvedla, že většina z nich nese známky vyhladovění. Předpokládá se, že se jedná o stoupence pastora Paula Mackenzieho, který věřícím nařídil, aby zemřeli hlady, aby se mohli setkat s Ježíšem. Více než 600 dalších osob je pohřešováno. 

Pitva prokázala, že oběti zemřely na vyhladovění, uškrcení, udušení nebo zranění způsobená tupými předměty. Některým dokonce chyběly vnitřní orgány.

Mackenzie byl policií zadržen již minulý měsíc a zůstává ve vazbě. Policie ho chce obvinit z trestných činů souvisejících s terorismem. Stovky těl byly totiž vykopány z desítek masových hrobů, které se nacházely na jeho pozemku. Obviněný však tvrdí, že v roce 2019 činnost své „církve“ přerušil a začal se věnovat hospodaření. 

Zadržený, jeho manželka a dalších 16 podezřelých stanou před soudem koncem měsíce. Policie mezitím vyslýchá přeživší a prezident William Ruto vytvořil speciální vyšetřovací komisi, která má prošetřit, jak byly stovky lidí vylákány na pobřeží smrti.

Domů
Sdílet
Diskuse