Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová TASR
14. května 2023 16:17
Čas čtení 0:42

Střelba ve Francii: Muž zastřelil nejméně pět osob z okna jedoucího auta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelba ve Francii: Muž zastřelil nejméně pět osob z okna jedoucího auta
Zdroj: Unsplash/Stephanie LeBlanc/volně k použití

Nejméně pět lidí zastřelil v sobotu večer muž nedaleko města Mety na severovýchodě Francie.

Další tři osoby byly vážně zraněné, jedna je v přímém ohrožení života. Místo, na kterém ke střelbě došlo, je podle policie známé pro obchod s drogami, a právě drogy by tedy mohly být důvodem střelby, informuje TASR.

14. května 2023 11:17 Čas čtení 0:50 Počet obětí sekty v Keni se vyšplhal na 200 lidí, více než 600 osob se stále pohřešuje Počet obětí sekty v Keni se vyšplhal na 200 lidí, více než 600 osob se stále pohřešuje

Ke střelbě došlo podle policie v sobotu večer. Útočník projížděl vozidlem kolem skupiny mladých lidí v obci Villerupt severně od města Mety, když po ní začal přímo z auta střílet. Pět osob přímo na místě zemřelo, další tři lidé byli zraněni a jeden z nich je v přímém ohrožení života. Jeden ze zastřelených je nezletilý a nejstarší oběti střelby je 30 let. 

Čtvrť, v níž došlo ke střelbě, je podle policie známá pro obchod s drogami. To by ostatně mohlo být i příčinou incidentu. Podezřelého ze střelby policie identifikovala, ale zatím jej nezadržela. Stále se tak o něm hovoří jako o pachateli na útěku. 

Podle místního starosty Pierra Spiazaka se mohlo jednat o vyřizování účtů. Ve Francii se prý často stává, že osoby pohybující se v prostředí obchodu s drogami berou spravedlnost do svých rukou, což mohlo nastat i v tomto případě. 

Domů
Sdílet
Diskuse