Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
21. května 2023 18:57
Čas čtení 0:42

VIDEO: Tlačenice na fotbalovém stadionu v Salvadoru si vyžádala 12 mrtvých

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Tlačenice na fotbalovém stadionu v Salvadoru si vyžádala 12 mrtvých
Zdroj: Twitter/Protección Civil de El Salvador

K tragédii došlo před zápasem týmů Alianza a FAS, utkání muselo být nakonec zrušeno. Prezident země požaduje prošetření události.

Minimálně dvanáct obětí a přes sto zraněných si vyžádal sobotní fotbalový zápas v Salvadoru. Podle dostupných informací nebylo otevřeno dost vchodů, aby se diváci dostali včas na zápas.

Prezident Salvadoru Nayib Bukele slíbil veřejnosti, že proběhne „důkladné vyšetřování“ k objasnění toho, co se na stadionu stalo. Podle informací BBC se na stadion snažilo dostat velké množství fanoušků, což vedlo k tlačenici, která se některým z nich stala osudnou. 

Na stadionu se měl konat zápas týmů Alianza a FAS. Poté, co se situace vymkla kontrole, bylo ale utkání zrušeno. „Byla to lavina fanoušků, kteří se přehnali přes bránu,“uvedl dobrovolník ze skupiny první pomoci. „Někteří uvízli v tunelu. Jiným se podařilo dostat na tribunu a pak na hřiště,“dodal

„Salvadorská fotbalová federace hluboce lituje událostí, které se staly na stadionu Cuscatlán. Zároveň vyjadřuje sounáležitost s příbuznými těch, kteří dnes byli ovlivněni tímto incidentem nebo v něm zahynuli,“uvedla státní fotbalová společnost Salvadoru. 

Domů
Sdílet
Diskuse