Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
22. května 2023 11:25
Čas čtení 1:07

Počasí na tento týden: Nezapomeň si deštník. Jak na tom budou teploty?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na tento týden: Nezapomeň si deštník. Jak na tom budou teploty?
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Déšť a bouřky zasáhnou v úterý většinu Česka.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal týdenní předpověď počasí, podle které zasáhne v úterý většinu Česka déšť. Teploty by se ale celý týden měly držet okolo dvaceti stupňů Celsia.

Přívalový déšť, kroupy a nárazový vítr

V pondělí bude podle meteorologů teplé a poměrně slunečné počasí a teploty překročí na mnoha místech letních 25 stupňů Celsia. Chladněji bude na severovýchodě republiky s maximy kolem 22 °C. I když se někde objeví pár přeháněk a bouřek, na většině území podle ČHMÚ nezaprší.

22. května 2023 7:43 Čas čtení 1:31 Kvůli ztrátě obou končetin chtěl spáchat sebevraždu. Nakonec se na Mount Everestu zapsal do historie Kvůli ztrátě obou končetin chtěl spáchat sebevraždu. Nakonec se na Mount Everestu zapsal do historie

Jinak tomu ale bude v úterý. „Přes naše území bude postupovat od západu studená fronta a přinese přeháňky nebo bouřky na většinu území, na východě a jihovýchodě mohou teploty ještě přesáhnout 25 °C. Bouřky budou zejména v jihovýchodní polovině území lokálně intenzivní s přívalovým deštěm, kroupami a nárazovým větrem,“uvedl ČHMÚ.

Ve středu by mělo být oblačno až polojasno, občasný déšť by se mohl objevit na severovýchodě území. Teploty se budou pohybovat mezi patnácti až devatenácti stupni Celsia, na jihovýchodě by mohlo být až jednadvacet stupňů. Polojasná obloha nás přivítá ve čtvrtek, přeháňky už se budou objevovat jen ojediněle. Teploty mírně stoupnou na 18 až 22 °C. 


V pátek bude jasno až polojasno, během dne by se při přechodně zvětšené oblačnosti mohly ojediněle znovu objevit přeháňky. Přes den bude 16 až 20 °C. Podobné počasí očekávají meteorologové i na víkend, kdy by se rtuť teploměru měla postupně dostat až na 24 stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse