Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
11. června 2023 13:43
Čas čtení 0:58

Předpověď počasí: Česko zasáhnou bouřky, těšit se ale můžeš i na vysoké teploty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko zasáhnou bouřky, těšit se ale můžeš i na vysoké teploty
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Že bychom se již v polovině června alespoň přiblížili létu? Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) to tak vypadá. Čeká nás jasné a polojasné počasí, které vystřídají bouřky a déšť. Teploty ke konci týdne porostou.

Neděle začala prakticky jasnou oblohou a silným větrem v nárazech, které dosahovaly až 15 m/s. Během dne se však má počasí pokazit až na oblačno, na horách s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 22 až 26 °C, na severovýchodě 20 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C a na severovýchodě kolem 15 °C. K večeru bude vítr slábnout.

10. června 2023 19:22 Čas čtení 0:33 VIDEO: V Česku řádilo další tornádo. Poničilo střechy domů, lidé sdílejí záběry VIDEO: V Česku řádilo další tornádo. Poničilo střechy domů, lidé sdílejí záběry

Začátek týdne bude znovu jasný až polojasný s nejnižšími nočními teplotami od 12 do 8 °C. Nejvyšší denní teploty ale budou příjemné a ještě trochu jarnější, mezi 20 až 24 °C. Vítr bude přes den slabý se 3 až 7 m/s, večer bude slábnout. Úterý taktéž začne jasnou až polojasnou oblohou, ale na severovýchodě začne během dne přibývat oblačnost, jež nakonec přeroste v déšť a bouřky. Nejvyšší denní teploty budou o jeden stupeň menší než předchozí den.

Bouřky a déšť

Na zbytek týdne očekáváme spíše deštivé počasí. Ve středu nás čeká většinou oblačno, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami a ojedinělými bouřkami. Nejvyšší denní teploty klesnou nejméně za celý týden ke 21 °C. Čtvrtek ale začne polojasnou oblohou prakticky se stejným průběhem jako předchozí den. Teplota se však zvýší v maximech o 2 °C. Vítr bude slabý a proměnlivý.

A co se víkendu týče, porostou zejména teploty. Nebe by mělo být zpočátku znovu polojasné, ale postupem času by se mělo kazit až na oblačné s ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až na 26 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse