Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
28. března 2024 11:30
Čas čtení 1:34

Nákupy na Velikonoce na poslední chvíli? Koukni, kde pořídíš vajíčka nebo mazanec nejlevněji

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nákupy na Velikonoce na poslední chvíli? Koukni, kde pořídíš vajíčka nebo mazanec nejlevněji
Zdroj: Pexels/Lukas/volně k užití

Velikonoce jsou za rohem a velké řetězce nabízí produkty spojené s tímto svátkem hromadně ve slevách. Pokud jsi tedy ještě nestihl*a na Velikonoce nakoupit, nevěs hlavu, protože většina těchto slev platí až do neděle.

Podle několika analýz by Velikonoce měly letos vyjít levněji než v předchozích letech. Oproti loňskému březnu je v obchodech levnější máslo, cukr, mléko i mouka. Nejvýrazněji zlevnila vejce – téměř o třetinu. A kde se tedy dá nakoupit na Velikonoce nejlevněji? Refresher se podíval na server Kupi, který informuje o aktuálních cenách a akcích v obchodech.

27. března 2024 18:20 Čas čtení 0:36 Obří investiční podvod v Česku. O úspory ve výši stovek milionů korun přišlo celkem 1200 lidí Obří investiční podvod v Česku. O úspory ve výši stovek milionů korun přišlo celkem 1200 lidí

Kde nejlevněji pořídíš vejce, mazanec nebo beránka? 

Vejce

Velikonoce se bez vajec neobejdou, a to si uvědomují i řetězce, které je hromadně nabízejí ve slevách. Ty největší slevy nabízí hypermarket Albert, kde vejce pořídíš za 2,33 koruny za kus. Má to ale háček – za takovou cenu můžeš vejce koupit pouze hromadně po 30 kusech, dohromady nákup vajec tedy vyjde na 69,90 koruny. Tato nabídka také platí pouze pro členy klubu Albertu.

vajíčka, vejce
Zdroj: Pexels/na voľné použitie

V menším množství a za stále výhodnou cenu se dají nakoupit v řetězci Kaufland. Dvanáct kusů vajec se dá v tomto německém supermarketu pořídit za 34,90 koruny, což vychází na 2,91 koruny za jedno vejce.

Klasické plato po deseti kusech pak stojí ve většině řetězcích víceméně stejně. Cena se pohybuje okolo 32,90 koruny, což dělá 3,29 koruny za jeden kus. Většina těchto akcí platí pouze do neděle, jen v Bille budou vajíčka zlevněná až do 2. 4., tedy do příštího úterý.

Mazanec

Tradiční velikonoční mazanec řetězce také ve velkém zlevnily. Ten nejlevnější se dá sehnat v Tescu, kde stojí 39,90 koruny. Tato sleva ale platí pouze do neděle, většina ostatních řetězců má mazanec zlevněný až do příštího týdne.

27. března 2024 15:30 Čas čtení 1:55 Praha klesla na nové dno, krize bydlení je tam nejhorší v celé Evropě. Dá se s tím vůbec něco dělat? Praha klesla na nové dno, krize bydlení je tam nejhorší v celé Evropě. Dá se s tím vůbec něco dělat?

Například v Penny bude mazanec stát 44,90 koruny až do příští středy. V prodejnách CBA bude pouze o korunu dražší, a to až do příští neděle. V Bille můžeš do úterý pořídit menší mazanec za 9,90 koruny.

Web Kupi.cz, který pro zákazníky dlouhodobě sleduje slevy v obchodních řetězcích, uvádí, že mazanec běžně stojí 58,40 koruny. Jako nejvýhodnější uvádí nákup mazance v Tescu.

Beránek

Po mazanci zlevnily řetězce i další sladký zákusek spojený s Velikonocemi – velikonočního beránka. Ten je nejlevnější v Penny – do příští středy zde bude 400 beránka stát 74,90 koruny. Stejně velký beránek je zlevněný i v Lidlu, kde ale stojí o pět korun více.

velikonoční beránek
Zdroj: Pohled 111/Wikimedia Commons/volně k užití

V Penny jsou zlevnění i menší beránci. Toho o hmotnosti 260 gramů zde můžeš koupit za 54,90 koruny a to až do příští středy 3. 4. Pokud ti stačí ještě menší beránci, tak můžeš zajít do Jipu, kde 130 gramů stojí 38,90 koruny.

Domů
Sdílet
Diskuse