Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
11. dubna 2024 11:46
Čas čtení 0:52

Předpověď počasí: O víkendu bude i 26 stupňů, pak přijde teplotní sešup

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: O víkendu bude i 26 stupňů, pak přijde teplotní sešup
Zdroj: Pixnio/PPD/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na víkend a příští týden. Od pondělí se začne ochlazovat, ve vyšších polohách bude sněžit.

V neděli začne počasí u nás ovlivňovat zvlněná studená fronta od severozápadu. Pronikne sem studený a vlhký vzduch. Ještě předtím si ale opět užijeme velmi teplé počasí.

10. dubna 2024 13:21 Čas čtení 0:53 Trump by chtěl válku na Ukrajině ukončit do 24 hodin. Jeho plán má ale mouchy Trump by chtěl válku na Ukrajině ukončit do 24 hodin. Jeho plán má ale mouchy

V pátek bude polojasno, skoro jasno až jasno, přechodně místy oblačno. Ráno se ojediněle objeví mlhy. V noci mohou přijít přízemní mrazíky. Teploty přes den se budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni Celsia. Foukat bude slabý proměnlivý vítr.

Sobota bude polojasná, přechodně až oblačná. Teploty přes den dosáhnou na 19 až 23 stupňů. Také v neděli bude převážně polojasno, odpoledne bude od severozápadu přibývat oblačnost a postupně zejména v severozápadní polovině území se místy objeví déšť nebo přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni, na jihovýchodě mohou vystoupat až na 26 stupňů.

10. dubna 2024 6:48 Čas čtení 0:58 Nový, komfortnější vlak Českých drah vyjede v dubnu. V čem je zvláštní? Nový, komfortnější vlak Českých drah vyjede v dubnu. V čem je zvláštní?

Na začátku příštího týdne se počasí vlivem už zmíněné studené fronty promění. Pondělí bude zatažené až oblačné, občas se objeví déšť nebo přeháňky. Teploty klesnou na 13 až 18 stupňů, na jihovýchodě mohou dosahovat až 21 stupňů.

Zbytek týdne bude proměnlivý, převážně přinese velkou oblačnost a na většině území déšť a přeháňky, ojediněle i bouřky. Ve vyšších polohách se mohou objevit také srážky smíšené nebo sněhové. Teploty v noci mohou klesnout až k bodu mrazu nebo pod nulu, přes den se budou teploty pohybovat mezi 9 a 14, postupně mezi 5 a 10 stupni Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse