Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
18. dubna 2024 14:34
Čas čtení 0:48

Portál občana v mobilu už funguje. Co všechno ti nabídne?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Portál občana v mobilu už funguje. Co všechno ti nabídne?
Zdroj: Unsplash/bruce mars/volně k užití

Aplikace bude mít stejné funkce jako webová stránka Portál občana, ale přinese něco navíc. O co půjde?

Do aplikace se přihlásíš skrz Identitu občana. Jakmile budeš uvnitř, tak se dostaneš třeba do registru obyvatel, na seznam svých státem vydaných dokladů anebo si můžeš nechat zdarma zobrazit aktuální výpis bodového hodnocení řidiče či řidičky.

17. dubna 2024 12:12 Čas čtení 0:33 Speed Marathon 2024: V těchto místech plánuje policie ve velkém měřit rychlost Speed Marathon 2024: V těchto místech plánuje policie ve velkém měřit rychlost

„Další (pro někoho možná hlavní) výhodou je moderní prostředí datové schránky, které funguje a vypadá jako klasický e-mail,“ píše na platformu X Digitální a informační agentura. To znamená, že už nebudeš muset používat samostatnou aplikaci Datovka.

Podle webu Mobilmania však zatím nefunguje stahování příloh u aplikace pro iOS. PDF se z datové schránky stáhne s nulovou velikostí, a tak nejde otevřít.

Co přinese navíc?

Hlavní přidanou hodnotou aplikace bude zasílání notifikací. Už se ti tedy nestane, že bys na něco podstatného zapomněl*a. „Aplikace brzy bude umět posílat upozornění jak na nové zprávy, tak například na blížící se konec platnosti vašich dokladů,“ dodává Digitální a informační agentura.

Aplikaci si můžeš stáhnout jak na iOS, tak Android.

Domů
Sdílet
Diskuse